Negociere si comunicare

Trimis la data: 2010-08-31
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 41
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: carmen_pop
Dimensiune: 73kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conceptul de comunicatie de marketing este unul relativ nou, aparut in ultimile decenii ale secolului XX. Inainte de a lamuri continutul acestui concept, trebuiesc facute cateva precizari cu privire la comunicare.
Din punct de vedere etimologic, substantivul "comunicare" provine din cuvantul latin "comunicatio". Conform DEX, comunicare reprezinta "actiunea de a transmite un mesaj si rezultatele ei". Aceasta definitie presupune ca emitatorul si receptorul mesajului se gasesc pe un teritoriu comun, astfel incat intre acestia sa se stabileasca o legatura reala, cu dublu sens.

Cursuri similare:

Dincolo de explicatii si definitii, specialistii care au studiat comunicarea au pus in evidenta doua curente. Pe de o parte sunt cei care sustin ca pentru a exista comunicare, persoana care emite mesajul trebuie sa aiba intentia de a influenta comportamentul receptorului printr-un mesaj simbolic. De cealalta parte, sunt specialistii care considera ca declansarea procesului de comunicare nu este conditionata de existenta inentiei de a influenta, practic fiind imposobil sa nu se comunice. Conform schemei anterioare, elementele componente ale sistemului de comunicare sunt:

1 Emitatorul; codificarea; mesajul; canalul de transmitere; decodificarea; receptorul; raspunsul; conexiunea inversa (feed-back); elementul perturbator
Pentru a intelege semnificatia si rolul fiecarei componente in cadrul sistemului de comunicare, este important sa identificam fluxurile comunicatiilor de marketing. Exista 2 tipuri de fluxuri comunicationale specifice organizatiilor: fluxul extern si fluxul intern.

Fluxul extern cuprinde mesajele adresate publicului tinta, care este format din: clienti - actuali sau poteltiali; distribuitori; firme concurente sau neconcurente; alte categorii de public ( institutii publice, organisme guvernamentale).
Fluxul intern cuprinde mesajele destinate publicului tinta format din: actionari si angajati.
Emitatorul - mai este numit si "sursa de comunicare"
1 este reprezentat de regula de organizatia care, in vederea realizarii obiectivelor pe care si le-a propus, doreste sa se adreseze diferitelor categorii de public.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.