Negociere si contractare

Trimis la data: 2010-04-20 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 25 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Alexandra Dumea Dimensiune: 56kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Definirea si managmentul sistemelor promotionale.Sistemul promotional - ansamblul interdependent al componentelor, principiilor, metodelor, regulilor si tehnicilor promotionale, care impreuna au un efect sinergetic, acela de a face cunoscut potentialul economic si social al organizatiilor in scopul eficientizarii activitatii.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Subsistemele sunt componente ale sietemului promotional intre care se stabilesc relatii de interactiune:
-publicitatea; - relatii publice; - manifestari expozitionale; - promovarea vanzarilor; - sponsorizarile; - forte de vanzare etc.
In domeniul afacerilor economice internationale, sistemele promotionale au rolul de a face cunoscute firme, ramuri sau economii in vederea impulsionarii si diversificarii exporturilor a cooperarii internationale, a imbunatatirii imaginii produselor pe plan extern cu implicatii majore asupra gestionarii imaginii de tara.

Structura sistemului promotional este unitatea dintre componentele sale si conexiunile ce se realizeaza intre acestea. Conexiunile unui sistem reprezinta ansamblul de legaturi prin care sunt conectate si se interconditioneaza componentele sistemului. Ele pot reprezenta legaturi cauzale de coordonare sau de subordonare.

2. Abordari conceptuale ale promovarii afacerilor economice. In literatura straina, notiunea de promovare este utilizata in sens de mix comunicational, de comunicare de marketing sau mai nou de comunicare integrata de marketing si este definita astfel: planificarea si executia campaniilor promotionale pe baza unor obiective de comunicare utilizand un ansamblu si forme de comunicare astfel incat sa se construiasca o atitudine favorabila fata de marca si cresterea vanzarilor.

Michel Baker spune:promovarea e activitatea cu rol de apropiere a consumatorilor fata de produs;alcatuita dintr-un mix de elemente : publicitatea,vanzarea personala,marketing direct,sponsorizarea,promovarea vanzarilor in vederea atingerii cu succes a obiectivelor. Al. Puiu spune: promovarea afacerilor ec.externe = ansamblul complex al conceptelor, mijloacelor si instrumentelor utilizate pentru a face cunoscut potentialul de eport si cooperare al unei firme, ramuri sau economii in scopul cresterii si diversificarii exporturilor.

3. Organizatii si mecanisme de promovare interna si internationala a afacerilor.
a)Centrul Roman pentru Prelucrarea Comertului (CRPC). In cadrul strategiei nationale de diversificare a relatiilor economice internationale a fost infiintat in 1995 un organism guvernamental de promovare a comertului numit Centru Roman de Comert Exterior, institutie reorganizata pentru denumirea Centrul Roman pentru

Prelucrarea Comertului. Servicii oferite:
-elaborarea de studii si cercetari de marketing pentru patrunderea pe pietele externe;
-documentarea pentru pietele potentiale pentru export;
-fundamentarea tranzactiilor comerciale;
-ofera date statistice si informatii de comert exterior, servicii de publicitate precum si organizarea de evenimente speciale (ex: vizitele si contactele de afaceri);

b)Ministerul economiei si comertului. Directia generala pentru promovarea export.Sprijina financiar de la bugetul de stat urmatoarele actiuni de promovare:
-participrea la taguri si expozitii internationale;
-organizarea de misiuni economice si actiuni de promovare in strainatate;
-realizarea de studii de piata si pe produse;
-editarea si distribuirea in strainatate si la ambasadele din Romania a buletinelor informative privind oferta de export;
-realizarea de actiuni de publicitate pe piete de interes pentru exportul romansec.

c)Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).Ee o asociatie neguvernamentala de promovare a comertului, principalul scop fiind sa acorde asistenta de specialitate agentilor ec in vederea cresterii si eficientizarii activitatii de export. Alte activitati desfasurate:
-promovarea si implementarea politicii comerciale neguvernamentale la nivelul operatorilor economici;
-asistenta de specialitate;
-crearea de proiecte pilot pentru dinamizarea schimburilor economice;
-cooperarea pe termen lung cu alte asociatii similare din strainatate.

d)World Trade Center Bucuresti.Infiintata in 1994 ca un promotor al afacerilor ec internationale. In prezent WTCB reprezinta interesele a circa 70 de companii romanesti pe pietele externe,furnizeaza informatii si cercetari de marketing pe pietele externe.
e)Uniunea Targurilor Internatioanle (UFI).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.