Negocierea contractului de vanzare internationala

Trimis la data: 2009-09-06
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Suzana_B
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In tranzactiile comerciale internationale, o cerinta importanta este adaptarea tehnica si comerciala a produsului la specificul pietei de desfacere.
Adaptarea tehnica poate fi impusa de conditiile climaterice si de normele din tara de import.
Adaptarea comerciala se refera la adaptarea marfii, a finisarii si conditionarii produsului, a serviciilor legate de produs.
Marcile pot fi de fabrica (a producatorului), de comert (a distribuitorului), de servicii ( a prestatorului de servicii).

Cursuri similare:

Pentru a se proteja impotriva riscului unei livrari neconforme din punct de vedere calitativ cu prevederile contractului, importatorul poate solicita exportatorului procurarea unuo certificate de calitate si/sau certificate de analiza.
4. Ambalajul si marcarea- in contract trebuie mentionat in mod expres felul acestuia.

Daca partile nu se inteleg initial asupra acestuia, marfa se va preda "intr-un ambalaj uzual de export". In ce priveste pretul ambalajului, in contract se stipuleaza una din urmatoarele clauze: - clauza "neto" corespunzator careia vanzatorul nu pretinde nimic pentru ambalaj, costul acestuia fiind cuprins in pretul marfii.
INCOTERMS se refera la obligatiile vanzatorului si ale cumparatorului intr-un contract de vanzare internationala, presupunand o serie de reguli.

Au fost stabilite in 1936 intr-o prima forma de catre Camera de Comert din Paris, fiind modificate de-a lungul anilor, ultima data in 2000.
Grupa E- EXW- transferul riscurilor si al cheltuielilor se face la poarta fabricii sau intr-un spatiu de depozitare al vanzatorului. Este conditia de livrare cea mai avantajoasa pentru vanzator.
Grupa F- FCA- free carrier- transferul riscurilor si cheltuielilor de la vanzator la cumparator se face in momentul si la locul livrarii marfurilor carausului desemnat.

- FAS- free alongside ship- transferul riscurilor si al cheltuielilor de la vanzator la cumparator se face langa vas, pe cheul portului de incarcare. Vanzatorul are obligstia de a incheia formalitatile vamale de export.
- FOB- free on board- transferul riscurilor si cheltuielilor de la vanzator la cumparator se face in momentul in care marfa trece de balustrada navei in portul de incarcare.

Grupa C- CFR- cost and freight- transferul cheltuielilor de la vanzator la cumparator se face in portul de destinatie, iar transferul riscurilor in portul de incarcare.
- CPT - carriage paid to- transferul cheltuielilor de la vanzator la cumparator are loc in momentul livrarii marfii in locul de destinatie, iar transferul riscurilor se face in momentul livrarii marfii transportatorului.

- CIF- cost, insurance and freight- transferul cheltuielilor de la vanzator la cumparator se face in portul de destinatie, iar transferul riscurilor in portul de incarcare, vanzatorul incheie asigurarea in numele cumparatorului.
- CIP- carriage and insurance paid to- transferul cheltuielilor are loc la destinatia marfii, transferul riscurilor in momentul incarcarii, vanzatorul plateste asigurarea, beneficiar fiind cumparatorul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.