Nevoile umane si resursele economice

Trimis la data: 2009-11-09
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihai Jianu
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Nevoile reprezinta dorinte, preferinte, asteptari ale oamenilor de a avea, de a fi, de a stii si de a crede, respectiv de a-si insusi bunuri, necesare satisfacerii trebuintelor ca fiinte naturale si membri ai societatii, fara de care existenta noastra nu ar fi posibila, in conditii de loc si timp.
2. Caracteristicile nevoilor:Sunt dinamice si nelimitate (ca numar), dar pot fi limitate in capacitate;Sunt conditionate subiectiv (individ) si obiectiv (societate);

Cursuri similare:

Activitatea economica- domeniu fundamental si complex al activitatii umane care cuprinde ansamblu faptelor, actelor si reactiilor oamenilor, concretizate in comportamente si decizii privitoare la atragerea si folosirea resurselor economice rare, in vederea producerii, distributiei, schimbului si consumatiei de bunuri, in functie de nevoile si interesele lor. Economia este structurata si abordata ca microeconomie; mezoeconomie; macroeconomie si mondoeconomie
Microeconomia- procesele, faptele, actele si compoortametele participantilor individuali la activitatea economica (firme, gospodarii familiale, administratii, banci, etc.)

Mezoeconomia- procesele, faptele, actele si comportamentele care se refera la sectoarele de activitate economica (primar, secundar, tertiar si cuaternar), la ramurile activitatii economice (siderurgie, chimie, transport, educatie, sanatate, etc.)Macroeconomia- procesele, faptele, actele si comportamentele economice referitoare la grupuri de subiecti economici reuniti in categorii omogene si degajate de comportamentele lor individuale, precum si la intreaga economie privita ca agregat sau ca sistem.

Mondoeconomia- cuprinde totalitatea economiilor nationale, respectiv procesele, faptele, actele si comportamentele subiectiilor economici si ale comunitatilor internationale privite atat prin prisma legaturilor economice dintre economiile nationale, cat si ca inreg considerat la scara planetara sau zonal-internationala.
Legile economice Fenomenul economic- reprezinta forma exterioara a activitatii ec., acele elemente, aspecte si/sau acte ale vietii economice care apar si se manifesta la suparafata acesteia, putand fi cunoscute de oameni direct, pe baza de experienta. Acestea devin procese ec.

Procesul economic - exprima transformarile in starea activitatii economice, acestea evidentiind dezvoltarea in timp si spatiu a fonomenului economic.Legile economice - expresia legaturilor esentiale, necesare, relativ stabile si repetabile de dependenta cauzala sau mutuala existente in mod obiectiv in si intre fenomenele si procesele economice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.