Normative si legislatie privind controlul calitatii mediului

Trimis la data: 2010-08-08
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 104
Nota: 9.79 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionita Mirabela
Dimensiune: 1877kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Economie de piata, democratie si drepturile omului, modernizare si eficienta economica, faliment, privatizare, protectia mediului ..., cuvinte care ni se infatiseaza cu incapatanare de sute de ori pe zi, in diverse mesaje aruncate pe canalele publice in mass-media, in comunicarile stiintifice, in discursurile oamenilor politici sau ale analistilor economici. Dincolo de cuvinte, acolo unde ar trebui cei mai multi dintre noi sa ne avantam scormonind cu uneltele inteligentei, vom regasi uriasa nevoie a societatii romanesti de modernizare, de adaptare la noile curente ce revolutioneaza la acest moment societatea globala.

Cursuri similare:

De exemplu, globalizarea si crearea/recrearea continua a pietelor globale a impus Europei sa stranga randurile. Evident agentul schimbarii politicii la nivel continental a fost Occidentul, modern, eficient, bogat. Schimbarea este un proces ce a demarat in ultima decada a secolului XX, dupa regulile deja experimentate incepand cu Piata Comuna, continuand cu Comunitatea Europeana si cu actuala Uniune Europeana.

Instinctiv, in estul european mesajul acestui agent al schimbarii a fost receptat cu entuziasm, inclusiv de partea conservatoare a societatii (intr-o anumita proportie) si a incurajat demararea voluntar asumata de reforme economice, politice si sociale aproape fara precedent in istorie. Miza pare relativ absurda unui observator al istoriei statelor moderne dupa incheierea Tratatului de la Westfalia: topirea statelor din Europa de Est si a celor din Europa de Vest intr-o structura supra-statala, care dezvolta propriile reguli uniformizatoare, globalizatoare chiar, numai in scopul asigurarii unor criterii altadata utopice - libertatea si bunastarea cetateanului, preeminenta culturala si economica la scara globala.

Este insa oare schimbarea o necesitate obiectiva la nivelul societatii si, in particular, la nivel corporational? "Oamenii, prin natura lor - e raspunde Tobias Randall, autorul lucrarii "Puneti vanatul pe masa" 43, fost manager general al companiei multinationale Elly Lilly - se tem de schimbari si sunt ingrijorati de ceea ce le poate rezerva viitorul. Se tem de schimbare pentru ca i-ar putea dezavantaja. Ceea ce inseamna ca cineva va avea un avantaj. Schimbarea trebuie privita ca o oportunitate de a castiga un avantaj comparativ.

Toate evolutiile notabile au avut loc pentru ca s-au produs schimbari. Cel mai important este sa fii deschis pentru a beneficia de avantajele schimbarii - o mare parte din energie se indreapta catre rezistenta la schimbare. Oamenii trebuie sa invete sa gandeasca in afara zonei lor de confort si siguranta. Este o chestiune de bun-simt. Avem o dorinta ciudata de a complica lucrurile." Daca, in principiu, solutia schimbarii o avem la dispozitie ca alternativa, la scara societatii romanesti de astazi in fapt nu beneficiem de luxul de a mai putea alege.

Schimbarea ne-a ales pe noi si nu depinde de posibilitatile noastre decat ritmul si intelepciunea de a transforma schimbarea intr-un proces cu o derulare pozitiva pentru fiecare dintre membrii societatii.Problemele de mediu au fost percepute global la inceputului deceniului 8 al secolului XX, atunci cand la solicitarea Clubului de la Roma profesorul Jay Forrester de la Massachusets Institute of Technology (M.I.T.) a prezentat un model general al sistemului mondial.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.