Normele de audit intern

Trimis la data: 2010-03-29
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 115
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Marina_C
Dimensiune: 147kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Carta serviciului de audit intern trebuie sa fie scrisa. Un document scris permite trimiterea acestuia in mod oficial directiei generale in vederea examinarii si aprobarii, si Consiliului in vederea acceptarii. Acest document faciliteaza si evaluarea periodica a pertinentei misiunii, a competentelor si a responsabilitatilor auditului intern. Difuzarea unui document scris si oficial care contine Carta auditului intern este un element esential in administrarea functiei de audit intern in cadrul entitatii. Misiunea, competentele si responsabilitatile trebuie sa fie definite si prezentate in scopul de a preciza rolul auditului intern si de a furniza directiei generale si Consiliului o baza de evaluare a activitatilor functiei. In cazul in care exista chestiuni de lamurit, neclaritati, Carta este intelegerea scrisa oficiala a acordului incheiat cu directia generala si cu Consiliul privind rolul si responsabilitatile auditului intern in cadrul entitatii.
Auditul intern ajuta aceasta entitate sa isi atinga obiectivele evaluand, printr-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control, si de guvernare a intreprinderii, si facand propuneri pentru a le consolida eficacitatea in ceea ce priveste eficacitatea si imbunatatirea eficientei managementului riscului si a proceselor de control si de conducere". Sa reamintim auditorilor interni ca normele de calificare si de functionare se aplica atat misiunilor de asigurare cat si misiunilor de consultanta/consiliere.

Prezenta MPA pune accentul pe parametrii generali ce trebuie luati in considerare in cadrul tuturor misiunilor de consultanta/consiliere Prestarile de servicii de consultanta/consiliere cuprind o varietate de activitati : de la misiuni oficiale, definite printr-un acord scris, pana la activitati precum participarea in echipe insarcinate cu proiecte sau in comitete de conducere permanente sau temporare. Auditorii interni trebuie sa faca apel la judecata profesionala pentru a aprecia, de la caz la caz, in ce masura pot fi aplicate principiile cuprinse in prezenta MPA.

Anumite angajamente de consultanta/consiliere precum si participare la un proiect de fuziune sau de achizitie sau misiuni de extrema urgenta (de exemplu punerea in practica a unor planuri de urgenta) pot necesita derogari de la procedurile care guverneaza de obicei misiunile de consultanta/consiliere .Auditorilor interni li se recomanda sa tina cont de urmatoarele principii directoare in cursul misiunilor de consultanta/consiliere . Auditorii interni trebuie sa ia toate masurile pentru a se asigura ca membrii directiei generale si cei ai Consiliului inteleg si adera la principiul, regulile directoare si procedurile de comunicare necesare prestarii serviciilor de consultanta/consiliere .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.