Notiuni de baza despre bazele de date

Trimis la data: 2010-02-28
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina_C
Dimensiune: 59kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Termenul ''baza de date" este folosit pentru a descrie toate stocarile de date precum si sistemul de intretinere. O baza de date adevarata poate contine sute de tabele cu mii de milioane de inregistrari. Aceste tabele pot contine unul sau mai multi indecsi. O solutie completa a unei baze de date client/server SQL poate sa contina, de asemenea, o multime de proceduri. Deci, o baza de date este mai mult decat un tabel cu date.

Cursuri similare:

Un tabel este format din doua parti: campuri si inregistrari. Campurile sunt categorii individuale a datelor din tabel. De exemplu: un tabel ce contine o carte cu adresele angajatilor ar avea structura: Primul nume, Ultimul nume, Adresa, Numarul de telefon s.a. Campurile mai sunt numite si coloane. O inregistrare este compusa din datele complete ale unei persoane: primul nume, ultimul nume, adresa, etc. Inregistrarile mai sunt denumite si randuri.

O baza de date este o colectie de date. Coloanele sunt in capul tabelului si indica numele domeniilor. Fiecare rand din tabel contine o inregistrare completa.
Setul de date poate sa fie un rezultat al mai multor date achizitionate din mai multe tabele. De exemplu, sa zicem ca avem o baza de date ce contine numele si adresele unor clienti, si detalii despre fiecare. Aceste date pot fi continute intr-un tabel numit Clienti, Comenzi, Detaliile Comenzilor. Acum sa presupunem ca se cer detaliile ultimelor zece comenzi facute de Compania X.

S-ar putea primi un set de date care sa contina informatii din tabelele Clienti, Comenzi sau din Detaliile Comenzilor. Cu toate ca datele sunt extrase din surse diferite, vor fi prezentate ca un singur set.Cel mai simplu tip de baza de date este tipul local. O baza de date locala este una care solicita intr-un singur motor de cautare.

Se presupune ca exista creat un program prin care se poate inregista o lista de nume si adrese. Se va putea crea o baza de date locala pentru a inregistra aceste date. Aceasta baza de date va fi cel mai probabil alcatuita dintr-un singur tabel. Acest tabel va putea fi accesat doar de catre programul creat anterior; nimeni altcineva nu-l va putea accesa. Bazele de date de date dBase, Access sunt de obicei baze de date locale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.