Notiuni de baza privind instrumentele software

Trimis la data: 2010-08-20
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.33 / 10
Downloads: 10
Autor: Ionut Teodorescu
Dimensiune: 59kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Informatica a cunoscut si cunoaste o dinamica de dezvoltare accentuata, care s-a facut simtita prin produse informatice cu performante sporite. De la produsul informatic de o complexitate arhitecturala si structurala redusa, destinat in special automatizarii calculelor numerice s-a ajuns la produse informatice sofisticate, capabile sa manipuleze si sa prelucreze imagini, sa incorporeze, prin elemente de inteligenta artificiala cunoasterea si experienta umana.

Cursuri similare:

In SUA si alte tari avansate circa 90% din costurile de prelucrare automata a datelor reprezinta cheltuielile cu elaborarea produselor program. In consecinta, sunt motivate preocuparile pentru o abordare globala a programarii si, prin urmare, folosirea unor modele, tehnici si instrumente care sa permita construirea modulara si progresiva a produselor program.

Necesitatea ridicarii eficientei acestei activitati a ridicat in fata specialistilor probleme noi, cum ar fi: crearea cadrului organizatoric si metodologic care sa puna bazele desfasurarii si conducerii dupa norme, standarde si metode unitare; formalizarea verificarii corectitudinii produselor program; proiectarea asistata de calculator; abordarea sistemica a elaborarii produselor program, etc. probleme rezolvate in mare parte, existand actualmente, la nivelul cercurilor de specialisti preocupari de perfectionare ale acestora.
Instrumente software - definire si clasificare

In cadrul problematicii pe care o ridica prelucrarea electronica a informatiilor economice, o importanta majora revine folosirii instrumentelor software in vederea efectuarii lucrarilor solicitate. Aceasta activitate face apel la resursele logice (componenta software) care permit utilizatorilor sa foloseasca resursele fizice (componenta hardware) si sa transforme resursele de date in produse informatice.
Resursele logice sunt necesare pentru a realiza operatiile de intrare, iesire, prelucrare, memorare (stocare) si control. Pentru efectuarea acestora se folosesc programele. Programele sunt entitati software cu un continut si o delimitare bine precizate, numite generic instrumente software (ele fac parte din categoria mijloacelor de munca).

Programul reprezinta totalitatea instructiunilor si /sau comenzilor pregatite si ordonate in prealabil conform unei logici prestabilite, stocate in memoria calculatorului si utilizate pentru rezolvarea unei anumite probleme, iar ansamblul activitatilor de concepere, dezvoltare si intretinere a programelor poarta denumirea de programare. Instructiunile si /sau comenzile constituie informatii codificate ce transmit calculatorului actiunea ce urmeaza a fi executata. La randul lor acestea pot fi structurate in doua mari grupe:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.