Notiuni de baza privind modelarea sistemelor ecologice

Trimis la data: 2013-01-08
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 0
Autor: al3xxandraa
Dimensiune: 454kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
McCulloch si Pitts (1943) au propus primul model pentru neuron. Acest model include toate elementele pentru a efectua operatii logice, dar la acel nivel tehnologic era imposibil de implementat. Donald Hebb (1949) a propus un model de invatare pentru a actualiza conexiunile neuronului, cunoscut acum ca "regula hebbeiana de invatare". El a formulat ideea ca informatia poate fi memorata in conexiuni.

Cursuri similare:

Primele neurocalculatoare au fost construite in anii 50 (Minsky, 1954). Ele isi adaptau automat conexiunile. In 1958, Frank Rosenblatt a inventat un element neural numit perceptron. Era conceput ca o masina instruibila capabila sa invete sa clasifice anumite pattern-uri prin modificarea conexiunilor la elementele comparatoare.
La inceputul anilor '60, a fost propus ADALINE (ADAptive LINEar combiner), un dispozitiv bazat pe regula de invatare Windrow-Hoff (Bernard Windrow, Marcian Hoff).

Regula minimiza eroarea patratica insumata pe parcursul instruirii. Aplicatiile erau de recunoasterea formelor, control adaptiv si previziunea vremii.In ciuda entuziasmului anilor '60, masinile existente nu permiteau abordarea unor probleme complexe. Pe de alta parte, nici schemele de invatare nu erau suficient de dezvoltate. S-a intrat astfel intr-o perioada de stagnare a carei cauze erau de fapt cunoscute.Episodul final al acestei ere a fost lucrarea lui Minsky si Papert, care a demonstrat limitele retelelor bazate pe perceptroni.

In acest timp, majoritatea cercetatorilor se indreptau spre alte domenii. Domeniul retelelor neurale (care facea la acea vreme parte din cibernetica) parea inchis. In schimb se dezvolta promitator domeniul inteligentei artificiale, preluand si sarcini pe care retelele neurale nu puteau sa le rezolve la acel stadiu. In perioada 1965-1984, cativa cercetatori au reusit sa dezvolte totusi cercetarile.
Kunihiko Fukushima a definit o clasa de relele neurale numite neocognitroni (1980).

Neocognitronul modeleaza recunoasterea vizuala a formelor prin emularea imaginilor de pe retina si procesarea lor folosind neuroni ierarhizati pe doua nivele. Cercetarile in domeniul memoriilor asociative au evoluat in Finlanda (Teuvo Kohonen) si SUA (James Anderson). Stephen Grossberg si Gail Carpenter au introdus cateva arhitecturi de relele neurale si au dezvoltat teoria releelor adaptive prin rezonanta, ART.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.