Notiuni fundamentale in tehnologia montajului

Trimis la data: 2009-06-13
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Costache Alice
Dimensiune: 62kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru inlaturarea unor confuzii aparute cand se lucreaza cu notiuni legate de montaj si asamblare, este necesara precizarea unor concepte in domeniul tehnologiei montajului.Pentru aceasta se porneste de la unele definitii deja consacrate.
Piesa este componenta de baza a unui ansamblu.Piesa simpla - este realizata ca un corp unic obtinut in urma unui proces tehnologic exercitat asupra unui semifabricat dintr-o bucata.

Cursuri similare:

Subansamblul este o unitate mai complexa, realizata din mai multe piese individuale si componente, unite in jurul unei piese principale.
Ansamblul este format din cel putin un subansamblu, componente si piese, reunite in jurul unei piese principale.Ansamblul general este o unitate mai complexa formata din ansambluri, subansambluri, componente si piese. El reprezinta de obicei un produs finit in cazul in care:

-se livreaza unui beneficiar (pentru care poate fi insa subansamblu; de exemplu cutia de viteze a unui automobil este produs finit pentru o companie si in acelasi timp este un subansamblu pentru firma care monteaza automobilul);-se utilizeaza ca atare, ca element obtinut prin autodotare (de exemplu o presa hidraulica).In cadrul unui ansamblu, componentele sunt reunite prin asamblare. Asamblarea poate fi privita din mai multe puncte de vedere:

-asamblarea, definita ca obiectiv, presupune urmarirea realizarii imbinarii a cel putin doua componente pentru un scop dinainte stabilit (spre exemplu pozitionarea unui inel elastic pe un arbore nu constituie o asamblare decat atunci cand el este asamblat cu scopul de a impiedica deplasarea axiala a unui organ de masina pe arbore).-asamblarea, ca obiect material, reprezinta rodul mai multor activitati de asamblare;

-asamblarea, privita ca actiune, constituie o activitate prin care se imbina in mod predeterminat cel putin doua componente [34].O asamblare poate fi demontabila sau nedemontabila.Asamblarea este demontabila daca elementele componente nu se deterioreaza cand asamblarea se desface.
Asamblarea este nedemontabila daca, la desfacere, elementele componente se deterioreaza.Asamblarea este una din functiunile montajului (fig. 2.1).Montajul face parte integranta din procesul tehnologic de fabricatie a unui produs. Locul montajului in cadrul acestuia este prezentat in figura 2.2.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.