Numaratoare

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electronica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.91 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Numaratoare sunt circuite integrate digitale cu ajutorul carora se pot numara impulsurile aplicate la intrarea lor.sunt asincrone si sincrone.Un numarator are in componenta sa mai multe celule de numarare.celulele de numarare sunt niste circuite basculante bistabile.

Cursuri similare:

Numaratorul binar zecimal e acel numarator care numara in binar de la 0 la 9 inclusiv.
Acest tip de numarator se utilizeaza la realizarea afisajelor numerice dar si pentru divizarea semnalelor de frecventa foarte inalta.

0123456789
Q3 0000000011
Q2 0000111100
Q1 0011001100
Q0 0101010101

Numaratoare reversibile aceste numaratoare se numesc reversibile pt ca pot numara inainte sau inapoi.Numaratorul se poate incarca paralel cu numarul ce se gaseste la un moment dat pe intrarile paralel.Daca numaratorul numara inainte in momentul in care ajunge la capacitatea maxima se genereaza impulsul de transport CR cu ajutorul caruia se poate comanda un alt numarator ce urmeaza dupa el.

La numaratoarea inapoi pe intrarea de imprumut BR se aplica un impuls de la numaratorul care e legat.Numaratorul se poate incarca paralel atunci cand pe intrarea de incarcare se aplica un impuls de incarcare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.