OPC

Trimis la data: 2010-03-20 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Andrei_S Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cambia este un instrument de plata din aceeasi categorie ca si biletul la ordin si are in structura sa elemente asemanatoare cu biletul la ordin. Cambia are un raport special pe care il realizeaza intre platitor si beneficiarul platii astfel ca cel care va plati se cheama tras. Trasul poate fi: cumparator, importator, sau debitor si va face plata catre un beneficiar. Beneficiarul este cel in fata caruia exista o necesitate de plata si detine cambia. Acesta poate fi: vanzator, exportator, sau creditor.
Referate similare: OPC

Biletul la ordin face parte din categoria documentelor cu ajutorul carora se realizeaza plata la termen. Prin bilet la ordin intelegem un titlu prin care o persoana - emitent se obliga sa plateasca o suma de bani la un anumit termen sau la prezentarea unei alte persoane denumite beneficiar.Biletul la ordin se constituie ca un purtator de creante, el fiind un document cu ajutorul caruia se efectueaza o plata si deci se stinge o datorie, dar in conditiile unui termen prestabilit cu ajutorul caruia relatia dintre furnizor si client devine o relatie de creditare comerciala, iar documentul de plata devine efect de comert.

La biletul la ordin intervin 2 persoane: subscriitorul (emitentul) cel care se obliga, dispune si efectueaza plata si care poate fi cumparator, importator etc., beneficiarul si detinatorul initial al efectului de comert care poate fi: exportator, prestator de servicii etc.Biletul la ordin poate fi girat, scontat sau rescontat. In aceleasi conditii apar si altii beneficiari pana la scadenta, beneficiari cu care subscriitorul nu are decat o singura legatura - achitarea la termen a sumei. Elementele esentiale ale biletului sunt in principiu aceleasi ca si ale cambiei.

Ordinul de plata, cel mai utilizat document de plata este o dispozitie pe care ordonatorul (cumparatorul) o da unei banci ca sa plateasca o suma determinata in favoarea beneficiarului (care poate fi vanzator, exportator creditor) pentru marfuri livrate, servicii prestate, rambursari, credite, creante etc. In practica bancara ordinul de plata este utilizat pentru remiteri de avansuri in contul livrarii unor utilaje, masini etc., pentru restituirea garantiilor constituite in cadrul unor contracte, pentru remiterea contravalorii unor facturi care trebuie achitate. Ordinul de plata este perceput ca fiind un document cu ajutorul caruia se face plata voluntara.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.