O campanie de relatii publice

Trimis la data: 2010-06-13
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Valentina Grigore
Dimensiune: 109kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Campaniile reprezinta eforturi coordonate, ample si orientate spre atingerea unui anumit obiectiv sau set de obiective corelate. (...) Campaniile de RP sunt gandite si elaborate pentru a aborda o tema, pentru a rezolva o problema sau pentru a corecta sau imbunatati o situatie. Clasificare:Patrick Jackson, consultant si co-fondator al unei mari firme internationale de RP (Jackson, Jackson & Wagner) sustine ca exista 6 tipuri de campanii de RP :

Cursuri similare:

O campanie de RP se planifica pornind de la declaratia de principii a organizatiei. Aceasta declaratie de principii guverneaza toate actiunile si activitatile organizatiei, functionand ca o baza. Organizatia are o misiune, un scop sau anumite obiective. Pornind de la aceste obiective, de la aceasta misiune, trebuie stabilite si obiectivele programului de RP. Se recomanda o definire clara si precisa, pe termen lung.

Aceste obiective nu trebuie sa intre in conflict cu politica institutiei, nici cu vreun public important, deoarece un eventual conflict ar putea distruge un program. Se recomanda in prealabil o cercetare, o analiza a situatiei organizatiei, a punctelor tari si a celor slabe, a scopurilor si a publicurilor. Inainte de a aborda notiunea de obiectiv, trebuie facuta diferenta dintre scop si obiectiv. Scopul reprezinta o intentie si o orientare generala, in timp ce obiectivul se refera la rezultatul precis pe care organizatia cauta sa il obtina.

Am putea defini obiectivul ca fiind "o intentie de actiune referitoare la un client-tinta, formulata cu scopul de a ajunge la o situatie dorita pornind de la o situatie data. Aceasta intentie trebuie sa fie formulata intr-o maniera observabila, masurabila si bine delimitata in timp" (Pierre Desaulniers). Scopurile organizationale includ scopurile intregului program si modul cum pot fi atinse cu ajutorul campaniei.Calendarul are rolul de a indica data, ziua, ora la care va avea loc actiunea respectiva - pe de o parte - si de a arata timpul necesar pentru pregatirea si desfasurarea acesteia - pe de alta parte.

In stabilirea intervalului de timp necesar pregatirii unui element strategic al campaniei, specialistii in relatii publice trebuie sa tina seama de toate activitatile care concura la realizarea evenimentului sau mesajului in cauza; de obicei, ei evalueaza acest interval de timp pe baza experientei din campaniile anterioare.Calendarul trebuie alcatuit astfel incat sa faca vizibile principalele elemente ale strategiei campaniei, dar si sa ofere suficiente detalii in legatura cu fiecare eveniment, pentru ca desfasurarea lor in timp sa poata fi corectata, daca este necesar. De asemenea, calendarul trebuie sa fie usor de consultat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.