Obiectul contabilitatii financiare si metoda contabilitatii intreprinderii

Trimis la data: 2010-09-09
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Madalina_N
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Evaluarea contabila sau evaluarea patrimoniului - se realizeaza potrivit anumitor reguli:
a)la data intrarii in entitate - bunurile se evalueaza si inregistreaza in contabilitate , la valoarea de intrare , numita valoare contabila care se stabileste astfel:
• Bunurile reprezinta acordul la capitalul social, la valoarea de aport stabilita in urma evaluarii;
• Bunurile obtinute cu titlu gratuit ,la valoarea justa

Cursuri similare:

Costul de achizitie al unui bun presupune costul de cumparare, taxele de import si taxele nerecuperabile, cheltuielile de transport la aprovizionare si alte cheltuieli, accesorii necesare pentru punerea in stare de utilizare sau intrarea in utilizare a bunului respectiv.
OBS!! Reducerile comerciale si alte elemente similar acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie.

Pierderile de material, manopera sau alte costuri de productie inregistrate in contabilitate peste limitele normale admise,cheltuielile de inregistrare alocate cu exceptia cazurilor cand aceste cazuri sunt necesare pt productie ,anterior trecem intr-o faza de fabricatie,cheltuielile generale de administratie, care nu participa la aducerea stocurilor in forma si locul final , precum costurile de desfacere,reprezinta exemple de costuri care nu trebuie incuse in costul stocurilor,ci sunt necesare drept cheltuieli ale perioadei.

Costul unui activ, ciclul lung de fabricatie ,la creditele bancare contractate pt achizitia ,constructia sau priductia acestuia,direct atribuite, pana la finalizarea sa aferente aceleasi perioade.
b)evaluarea elementelor de activ si de pasiv ,cu ocazia inventarierii - se face la valoarea actuala a fiecarui element, denumita valoare de inventor, stabilita in functie de utilitatea bunului, starea acestuia si pretul pietei. In cazul creantelor si datoriilor, aceasta valoare se stabileste in functie de valoarea lor probabila de incasat, respectiv de plata.

c)la incheierea exercitiilor financiare, elementele de activ si de pasiv de natura datoriilor se evalueaza si se reflecta in sistemele financiare anuale la valoarea de intrare, respectiv valoarea contabila pusa de aport cu rezultatele inventarierii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.