Obiectul si obiectivele contabilitatii de gestiune

Trimis la data: 2010-10-11 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Laura Timora Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Conducerea eficienta a oricarei entitati economice se sprijina pe existenta unui sistem informational economic, bine structurat care se alimenteaza cu informatii din interiorul si exteriorul unitatii economice.
Sursa principala a sistemului informational economic, dar si componenta a acestuia o reprezinta contabilitatea. In calitate de disciplina stiintifica, cu obiect si metoda proprie de studiu, contabilitatea este considerata activitatea specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor juridice si fizice prevazute in lege,
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Deci, contabilitatea financiara oglindeste consumul de resurse dupa natura lor, prezinta prin lucrarile de sinteza contabila rezultatele intreprinderii in ansamblul lor, fara a asigura calculul costului produselor, lucrarilor si serviciilor, si nu permite nici analiza rezultatelor acestora.

Contabilitatea de gestiune ofera informatii confidentiale, care servesc gestionarilor sau managerilor, din interiorul entitatii economice, care urmaresc procesul de transformare a resurselor in rezultat. Aceasta contabilitate asigura informatii privind gestiunea interna a unitatii, destinatia consumului de resurse, modalitatile de calcul ale costurilor, performantele realizate de decupajele intreprinderii pana la nivelul obiectelor de evidenta si de calcul al costurilor, respectiv, pana la nivel de produs, lucrare, serviciu, actiune, prestatie turistica.

Informatiile furnizate de catre contabilitatea de gestiune sunt sistematizate, de regula in documente si analize destinate uzului intern, decidentilor, gestionarilor de la diferite nivele organizatorice, devenind un instrument de modelare a intreprinderii.
Numai pe baza acestor informatii este posibila luarea in timp oportun a deciziilor ce permit adaptabilitatea unitatii economice la conditiile pietei concurentiale, la contracararea factorilor perturbanti endogeni si exogeni a fiecarei unitati patrimoniale.

Confidentialitatea acestei categorii de informatii reprezinta o recunoastere a autonomiei agentilor economici intr-o economie de piata concurentiala. Prin urmare, organizarea si conducerea unei contabilitati de gestiune care sa ofere aceasta categorie de informatii nu poate fi impusa agentilor economici prin acte administrative ale organismelor nationale cu atributii in domeniul normarii contabilitatii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.