Obligatiile specifice profesionistilor

Trimis la data: 2013-02-25
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: ellenaelli2009
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Legea 26/1990 privind registrul comertului reglem. organizarea publicitatii prin registrul comertului,organelle insarcinate sa realizeze publicitatea,precum si documentele care asigura publicitatea. Registrul comertului este conceput ca un organ de publicitate menit sa realizeze o centralizare a informatiilor despre profesionisti pentru a oferi posibilitatea celor interesati de a se documenta asupra activitatii, volitatii,moralitatii si antecedentelor penale ale profesionistilor.

Cursuri similare:

Registrul comertului este un serviciu public de interes general prin care se asigura publicitatea constituirii si a mentiunilor privind functionarea societatilor comerciale,companiilor nationale,societatilor nationale,regiilor autonome,grupurilor de interes economic,societatilor cooperative,organizatiile cooperatiste,societatilor europene, societatile cooperatiste europene si grupurilor europene de interes economic cu sediul principal sau cu sedii secundare in Romania,publicitatea persoanei fizice autorizate,intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale care desfasoara activitati economice precum si a altor persoane fizice sau juridice expres prevazute de lege.

Registrul comertului se tine de catre Oficiile registrului comertului organizate la nivel national si territorial.La nivel national functioneaza Oficiul National al Registrului Comertului institutie organizata in subordinea Ministerului Justitiei iar in fiecare judet functioneaz cate un oficiu al registrului comertului pe langa fiecare Tribunal.Inregistrarea in registrul comertului presupune inmatricularea persoanei juridice,inregistrarea persoanei fizice,inregistrarea unor acte,fapte sau mentiuni ce survin pe parcursul existentei profesionistului.Aceste operatiuni se efectueaza electronic iar informatiile privind inregistrarile facute se transfera in mod automat si in Registrul National al Comertului.

Oficiile teritoriale comunica electronic Oficiului National al Registrului Comertului orice inregistrare efectuata in termen de cel mult 5 zile de la operare. Registrul comertului este alcatuit dintr-un registru pentru inregistrarea persoanei fizice autorizate,intreprinderi individuale si intreprinderi familiale,un alt registru pentru inregistrarea societatilor cooperative si cooperativelor agricole si de credit precum si un registru pentru inregistrarea societatilor comerciale dar si a altor persoane juridice prevazute de lege.Pentru fiecare an se deschide un nou registru.Fiecare registru se tine in sistem electronic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.