Oferta de servicii

Trimis la data: 2009-07-27
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.56 / 10
Downloads: 0
Autor: Lazar Cosmin
Dimensiune: 36kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Se poate afirma ca in anumite intreprinderi de serv clientul face parte din lantul de productie(cazul autoservirii in comert, alimentatie publica si servicii bancare). Participarea consumatorului la productia serviciilor a dus la aparitia de noi termini in vocabularul ecm cum ar fi acela de "prosumator" si "prosum".

Cursuri similare:

O consecinta importanta a participarii clientului la produsctia serv este relatia stransa intre client si organizatie. Aceasta implica si o noua abordare a organizarii intreprinderii, respectiv in forma de "piramida inverse", intrucat pt client persoana cea mai importanta este cea care se gaseste in contract cu el.

2. raportul diferentiere/asemanare (personalizare/standardizare) in cadrul ofertei de servAstfel, imaterialitatea serv si impliicarea consumatorului in productia serv conduce la diferentierea acestora, fiecare producator putand sa-si conceapa oferta intr-o maniera proprie.
Legat de cererea de personalizare si diferentiere a serv apare intrebarea daca in domeniul serv este necesara si posibila stabilirea unor norme privind oferta de serv.

Astfel, un mare nr de intreprinderi isi "standardizeaza" oferta, pt a administra si controla mai bine calitatea serv. Stabilirea unei norme de serv constituie un angajament de a furniza serv in conditii precise. Existenta acestor norme oblige intreprinderea sa stabileasca sarcini clare pt fiecare angajat sis a stabileasca prioritati in cadrul organizatiei.Normele de serv trebuie stabilite in functie de asteptarile clientilor. Daca rapiditatea serv este aspectul cel mai important, ea trebuie sa fie cuprinsa in norma, absenta antrenand insatisfactia clientului.

3. oferta de serv reprezinta un element potential aflat intr-o stare active in raport cu cerintele clientilor.
- caracterul active al ofertei de serv se manifesta prin faptul ca aceasta nu poate fi indiferenta fata de cerere, ci trebuie sa se adapteze la aceasta, sa o stimuleze sis a o creeze.
4. dimensionarea ofertei de serv se face de regula, in conditii de risc, respective probabilitate a manifestarii cererii de serv.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.