Operatii unitare si procese tip in tratarea si conditionarea apelor

Trimis la data: 2013-11-26 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alinapandaru Dimensiune: 27kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sunt extrem de rare cazurile in care caracteristicile de calitate ale apei preluate dintra€‘o sursa corespund integral cerintelor folosintei.De cele mai multe ori, pentru ca dintra€‘o sursa oarecare de apa sa se obtina o apa potabila sau o apa industriala destinata unui anumit scop, este necesara tratarea apei prelevate din sursa.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Tratare = succesiunea de procese mecanice, fizice, chimice si biochimice prin care se corecteaza indicii de calitate ai apei brute, astfel incat aceasta sa corespunda dpdv calitativ folosintei careia ii este destinata: apa potabila, apa de cazan, apa de racire, apa de spalare, etc.Apa bruta = denumire consacrata pentru apa preluata direct din sursa.

Alcatuirea procesului tehnologic de tratare, respectiv stabilirea operatiilor unitare si a proceselor tip care urmeaza a fi utilizate, precum si succesiunea acestora, se face pe baza unor considerente tehnico-economice tinandua€‘se seama de sursa (existenta, cheltuieli de captare, calitate, debit etc.) si de folosinta (necesarul cantitativ si calitativ al consumatorului).

La modul cel mai general, obtinerea apei de consum se bazeaza pe indepartarea partiala sau totala, selectiva sau globala, a impuritatilor din apa bruta.In functie de natura si concentratia impuritatilor, precum si de forma sub care acestea se gasesc in apa, se aleg operatiile unitare sau procesele tip care intra in componenta procesului tehnologic de tratare a apei.

In general, in statiile de tratare (instalatiile in care se realizeaza procesul tehnologic de prelucrare a apei brute in vederea obtinerii apei de consum) se folosesc, in diverse combinatii mai multe operatii unitare si procese tip: Sitarea - retinerea materialelor plutitoare si a corpurilor straine din apa care alimenteaza statia de tratare;Deznisiparea sau presedimentarea - retinerea suspensiilor grosiere si a particulelor de nisip din apa;Coagularea si flocularea - aglomerarea suspensiilor fine, care sedimenteaza greu sau de loc in flocoane usor sedimentabile;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.