Operatii unitare si procese tip in tratarea si conditionarea apelor

Trimis la data: 2013-11-26
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: alinapandaru
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sunt extrem de rare cazurile in care caracteristicile de calitate ale apei preluate dintra€‘o sursa corespund integral cerintelor folosintei.De cele mai multe ori, pentru ca dintra€‘o sursa oarecare de apa sa se obtina o apa potabila sau o apa industriala destinata unui anumit scop, este necesara tratarea apei prelevate din sursa.

Cursuri similare:

Tratare = succesiunea de procese mecanice, fizice, chimice si biochimice prin care se corecteaza indicii de calitate ai apei brute, astfel incat aceasta sa corespunda dpdv calitativ folosintei careia ii este destinata: apa potabila, apa de cazan, apa de racire, apa de spalare, etc.Apa bruta = denumire consacrata pentru apa preluata direct din sursa.

Alcatuirea procesului tehnologic de tratare, respectiv stabilirea operatiilor unitare si a proceselor tip care urmeaza a fi utilizate, precum si succesiunea acestora, se face pe baza unor considerente tehnico-economice tinandua€‘se seama de sursa (existenta, cheltuieli de captare, calitate, debit etc.) si de folosinta (necesarul cantitativ si calitativ al consumatorului).

La modul cel mai general, obtinerea apei de consum se bazeaza pe indepartarea partiala sau totala, selectiva sau globala, a impuritatilor din apa bruta.In functie de natura si concentratia impuritatilor, precum si de forma sub care acestea se gasesc in apa, se aleg operatiile unitare sau procesele tip care intra in componenta procesului tehnologic de tratare a apei.

In general, in statiile de tratare (instalatiile in care se realizeaza procesul tehnologic de prelucrare a apei brute in vederea obtinerii apei de consum) se folosesc, in diverse combinatii mai multe operatii unitare si procese tip: Sitarea - retinerea materialelor plutitoare si a corpurilor straine din apa care alimenteaza statia de tratare;Deznisiparea sau presedimentarea - retinerea suspensiilor grosiere si a particulelor de nisip din apa;Coagularea si flocularea - aglomerarea suspensiilor fine, care sedimenteaza greu sau de loc in flocoane usor sedimentabile;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.