Operationalizarea firmei

Trimis la data: 2010-10-09
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 0
Autor: Ladislav Mrin
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In termeni operationali, strategia poate fi identificata cu stabilirea directiei de actiune a firmei si realizarea unui efort concentrat si constant in conditiile asigurarii flexibilitatii organizationale.
Rolul strategiei este, deci, de a realiza un echilibru permanent si dinamic intre angajamentul in favoarea unei directii de succes si abilitatea de a schimba directia cand aceasta devine necesar - ceea ce impune abordarea strategiei nu ca o proiectie rigida a viitorului firmei, ci ca un concept flexibil, susceptibil de modificari si adaptari.

Cursuri similare:

Procesul de formare a strategiei sau procesul decizional strategic cunoaste in literatura de specialitate doua mari tipuri de abordari:
strategia - rezultat al unui proces rational, formalizat sub forma unui plan strategic, modelele de planificare dezvoltate cunoscand evolutia de la un caracter preponderent normativ-restrictiv la unul mai complicat, cu numeroase etape si bucle de reglare;

2. formarea strategiei - proces de natura incrementala - realizat fie prin "comparare succesiva limitata" a optiunilor strategice si alegerea celei considerate mai potrivite in conditiile date, fie printr-un incrementalism logic sau adaptiv, a carui esenta o reprezinta continua modificare a strategiei pentru a raspunde provocarilor mediului in conditiile pastrarii eficientei si satisfacerii intereselor stakeholders

Formularea strategiei firmei reflecta nemijlocit claritatea conceptiei managementului firmei cu privire la coordonatele majore ale activitatii ei si la performantele care trebuie atinse, constituindu-se intr-o declaratie care subliniaza misiunea si directia viitoare ale firmei, tintele pe termen mediu sau lung si strategia firmei in lumina situatiei sale interne si pozitiei sale externe - ambele dimensiuni evaluate prin prisma racordarii la mediul global.

Etapa alegerii strategiei si a formularii acesteia este urmata de cea a implementarii strategiei adoptate, care reuneste toate activitatile manageriale ce au legatura cu punerea in practica a strategiei alese, urmarirea cursului pe care aceasta il urmeaza si atingerea rezultatelor propuse.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.