Oportunitte si rationalitate

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Economie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.67 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cost de oportunitate-cost de optinue,cost al alegerii,cost real-reprezinta valoarea celei mai importante trebuinte la care am renuntat in favoarea trebuintei alese pt a fi satisfacute.
ex:fiecare avem simultan mai multe trebuinte,sunt nelimitate si in concurenta pt a fi satisfacute
-trebuinta de a-mi cumpara un sendvish,de a bea un syc, de a merge la cumparaturi,de a asculta muzica.

Cursuri similare:

Aleg sa imi satisfac trebuinta de a merge la plimbare pe bulevard. Daca nu as fi mers la plimbare as fi mers sa beau un suc.Co al variatiei alese il reprezinta prima varianta la care am renuntat.

Rationalitatea presupune obligatia pe care o are fiecare agent economic de a obtine maximu de rezultate cu minimu de cheltuieli.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.