Optoelectrica - baterii solare

Trimis la data: 2010-03-27
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Doina Murgoci
Dimensiune: 336kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Actual, bateriile solare sunt unul din cele mai importante surse de energie pentru sateliti. Utilizarea pe pamant este legata cu utilizarea intensa a resurselor de energie traditionale si cu utilizarea ecologica a lor. Bateriile solare au un viitor impunator, deoarece Soarele este o sursa de energie cu un potential major.
Prima celula solara a fost creata de Chapen, Fuller si Pearson in anul 1954 pe baza jonctiunii p-n pe Si.

Cursuri similare:

Radiatia solara este rezultatul unei reactii termoatomice. In fiecare secunda, aproximativ de sunt transformate in . De facto, masa constituie .
Conform relatiei lui Einstein se degaja o energie de . Partea majoritara a acestei energii este degajata sub forma radiatiei electromagnetice in diapazonul de la ultraviolet pana la infrarosu ( ).
Masa totala a Soarelui constituie . Aceasta va asigura o vietuire stabila cu emiterea continua a energiei mai mult de 10 miliarde de ani ( ).
Intensitatea radiatiei solare in spatiu este de pe distanta Soare-Pamant se numeste constanta solara si este egala cu .
In atmosfera, radiatia infrarosu este absorbita de vaporii de apa, iar ultraviolet - de catre ozon. O parte a radiatiei se reflecta de la atmosfera, o alta parte este disipata pe particulele de praf si aerosol.
Indicele influentei atmosferei asupra intensitatii radiatiei solare este determinat de masa atmosferica (AM).
, unde - unghiul dintre Soare si zenit;
; - soarele este in zenit; ; .
Pentru celula solara, energia caracteristica este energia . Daca - lumina nu influenteaza la puterea de iesire. Fiecare foton cu aduce un aport la puterea de iesire, egal cu . Cealalta doza de energie este transformata in caldura.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.