Organe de masini

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electotehnica
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.63 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Osii si arbori
Organele de masini sunt piese componente ale unei masini sau ale unui mecanism care au rol bine determinat corespunzator scopului pt care a fost creat.Organele de masini pt transmiterea miscarii de rotatie, translatie.

Cursuri similare:

Organele de maini de transimtere a miscarii de rotatie sunt in acelasi timp si organe de masini care servesc la transmiterea de energie,de forte,de cupluri de la un element la altul.

Clasificare:
1. org de trans misc de rotatie simpla propriu-zisa: osii,arbori,fusuri,pivoti,cuplaje.
2. org de sustinere: lagare, rulmenti

3. org de trans a misc de rotatie: curele de transmisie, lanturi,roti pt curele,roti dintate,roti de frictiune.Osii si arbori-sunt org de masini care au rolul de a transmite miscarea de rotatie simpla si de a sustine elementele constructive aflate in miscare de rotatie (roti,tamburi,discuri)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.