Organizarea generala si alegerea parametrilor principali

Trimis la data: 2010-07-16 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 50 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Dana Sabau Dimensiune: 1425kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru abordarea proiectarii unui nou tip de autovehicul, tinand seama de datele impuse, prin tema, care precizeaza anumite particularitati legate de destinatia si performantele acestuia, este nevoie, intr-o prima etapa, sa se caute un numar cat mai mare de solutii constructive, deja existente, avand caracteristici asemanatoare cu cele ale autovehiculului cerut. Literatura de specialitate cuprinde pentru fiecare categorie de autovehicule informatii legate de organizarea generala, de modul de dispunere al motorului si punti motoare, de organizare a transmisiei; de asemenea sunt date principalele dimensiuni geometrice, greutatea utila si proprie, tipul sistemelor de directie si franare, tipul suspensiei.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Analizand cu atentie toate aceste informatii si avand in vedere tendintele de dezvoltare caracteristice pentru fiecare categorie de autovehicule cercetata se pot stabili, pentru inceput, prin comparare, unele date initiale, absolut necesare pentru calculul de predimensionare, cum ar fi: organizarea generala, dimensiunile geometrice, greutatea autovehiculului si repartizarea sa pe punti, alegerea rotilor si determinarea razei de rulare.

La solutia 4 4 cu tractiune integrala , dispunerea motorului se face in partea din fata , iar antrenarea punti se face prin componentele transmisiei distribuite de-a lungul axei longitudinale a automobilului . Solutia initiala dezvoltata pentru automobile cu capacitate marita de trecere , prezinta avantajul repartizarii fluxului de putere la toate rotile automobilului , ameliorindu-se calitatile de tractiune , mai ales in teren greu , unde se reduce riscul patinarii rotilor . In plus la franarea cu motorul , fortele de franare se repartizeaza pe toate cele 4 roti , ceea ce ofera avantaje an special la franare pe cai alunecoase .

1.2 Alegerea principalelor dimensiuni geometrice si de masa
Autovehiculul este un vehicul rutier autopropulsat care se poate deplasa pe un drum sau pe un traseu neamenajat, fiind echipat cu roti, cu senile , cu patine sau cu perna de aer. Autovehiculul pe roti este autovehiculul suspendat elastic pe cel putin trei roti si serveste pentru transportul persoanelor si a bunurilor, pentru tractarea unor autovehicule fara mijloace proprii de propulsie si pentru efectuarea de servicii speciale.

Automobilul este un autovehicul pe roti carosate.Autovehiculele destinate pentru transportul de persoane se numesc autoturisme, cand au o capacitate de maxim opt locuri, autobuze cand au capacitate mai mare de opt locuri si automobile de performanta cand se urmareste realizarea unor performante. Amenajarea generala a autovehiculului de proiectat se adopta in urma studiului solutiilor similare de organizare generala a altor autoturisme si al datelor impuse prin tema de proiectare.

Lungimea automobilului ( La), reprezinta distanta dintre doua plane perpendiculare pe planul longitudinal de simetrie al automobilului si tangenta la acesta in punctele extreme din fata si din spate. Toate elementele din fata sau din spate ale automobilului sunt incluse in aceste doua plane.

Latimea automobilului ( l ), reprezinta distanta dintre doua plane paralele cu planul longitudinal de simetrie al vehiculului tangente la acestea de o parte si de alta. Toate organele laterale ale vehiculului fixate rigid, cu exceptia oglinzilor retrovizoare sunt cuprinse intre aceste plane.

Inaltimea vehiculului ( h ), reprezinta distanta dintre planul de sprijin si un pla orizontal tangent la partea cea mai de sus a vehiculului pregatit de plecare in cursa fara incarcatura utila, cu pneurile unflate la presiune corespunzatoare masei totale maxime admise.

Ampatamentul ( L ), reprezinta distanta dintre perpendicularele coborate pe planul longitudinal de simetrie al vehiculului corespunzatoare la doua roti consecutive situate de aceiasi parte a vehiculului.Ecartamentul ( E ), reprezinta distanta dintre centrele punctelor de contact ale pneurilor cu solul.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.