Organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice

Trimis la data: 2010-06-16
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alina_S
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru adjudecarea lucrarilor publice se apeleaza la sistemul de licitare-ofertare-adjudecare deoarece acesta permite investitorilor sa aleaga cel mai competitiv ofertant. Totodata sistemul mobilizeaza constructorii (ofertantii) in actiunea permanenta de perfectionare a intregii activitati.
In acest capitol sunt prezentate toate etapele pe care trebuie sa le parcurga un constructor, de la primirea informatiei privind organizarea licitatiei, pana la adjudecarea ofertei.
"Achizitiile de bunuri si investitii publice" modificata si republicata in 1995, s-a stabilit ca executia lucrarilor publice finantate integral sau partial de la bugetul de stat, din bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, din credite externe garantate sau contractate direct de stat, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome se adjudeca pe baza de licitatie publica.

Aceeasi hotarare a aprobat "Regulamentul privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice" care permite desfasurarea unei activitati unitare referitoare la licitatiile pentru executia lucrarilor publice finantate din sursele prezentate mai sus.
Prevederile prezentului regulament se aplica pentru investitiile publice ale caror valori totale depasesc 500 milioane lei. Pentru lucrarile sub 500 milioane lei se aplica procedura cererii de oferte de pret.

Regulamentul privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se refera la:
- executarea de lucrari de constructii, inclusiv instalatiile aferente, de toate categoriile;- modernizari, transformari, extinderi si consolidari la constructii si instalatii;- reparatii capitale, reparatii curente si demolari la constructii si instalatii;
- livrari si montaje de utilaje si echipamente tehnologice in cadrul investitiilor noi, modemizari, transformari si extinderi, precum si la reparatii capitale;- lucrari de foraje, cartare a terenului, fotogrametrie si alte activitati similare.

Regulamentul precizeaza si modalitatile de contactare si colaborare, pe principii economice, a persoanelor juridice achizitoare (investitorilor) cu contractantii (ofertantii). Necesitatea acestei colaborari se naste din nevoia investitorului de a realiza o anumita lucrare de constructii (in conditiile in care acesta dispune de capital, dar nu dispune de capacitatea de a construi) si de nevoia de mijloace de subzistenta a constructorului (in conditiile in care acesta dispune de capacitatea de a construi).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.