Organizatia Natiunilor Unite in Romania

Trimis la data: 2010-11-08
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.47 / 10
Downloads: 44
Autor: Elena Popovici
Dimensiune: 93kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prin intermediul programelor si fondurilor Natiunilor Unite, Romania beneficiaza de un volum important de asistenta tehnica si financiara in sectoare de interes pentru tara: protectia mediului, demografie, drepturile omului, sanatate, agricultura, industrie, consolidarea institutiilor democratice, etc. Asistenta financiara oferita de catre Sistemul ONU este atent armonizata cu strategiile si programele nationale ale Romaniei pentru a asigura un raspuns eficient la prioritatile de dezvoltare ale Romaniei. Sistemul ONU din Romania raspunde cererilor guvernamentale de asistenta in formularea si implementarea strategiilor nationale.

Cursuri similare:

Natiunile Unite iti pun la dispozitia guvernului experienta si capacitatea de analiza pe baza carora propun si incurajeaza implementarea unor politici publice importante ale guvernului.ONU este reprezentata in Romania de 11 fonduri, programe si agentii specializate, fiecare cu propriile responsabilitati, dar toate colaborand pentru a rezolva o mare varietate de probleme.

Prima institutie a Natiunilor Unite care si-a deschis un birou in Romania a fost Centrul de Informare al ONU (UNIC) - iunie 1970. UNIC ofera publicului roman materiale informative actualizate cu privire la obiectivele si activitatile Natiunilor Unite in sectoarele politic, economic, social si umanitar. Centrul reprezinta atat legatura activa dintre Organizatie si mass media, institutiile de invatamant sau organizatiile neguvernamentale locale, cat si principala sursa locala de informatii publice despre sistemul Natiunilor Unite.

Dintre activitatile derulate de UNIC fac parte: dezbateri organizate in colaborare cu Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice din Romania (ARRP) si Consiliul National al Audiovizualului (CNA); Transparency International; Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor; campania de promovare a Zilei Internationale a Femeilor (in cooperare cu agentii ONU, organizatii neguvernamentale, Politia Rutiera si media); sarbatorirea Zilei Mondiale a Sanatatii (in colaborare cu agentii ONU);

Campanii media pentru Ziua Internationala a Libertatii Presei, lupta impotriva consumului de droguri sau a traficului de fiinte umane;lansari oficiale ale Rapoartelor Mondiale ale Investitiilor sau ale Rapoartelor Dezvoltarii Umane; tiparirea de carti postale si plicuri aniversare pentru Anul International si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice; training pentru jurnalisti pe subiecte legate de drepturile omului.

UNIC a fost urmat de Programul Natiunilor Unite (PNUD), care si-a deschis biroul din Romania in 1971. In primii sai ani de activitate, PNUD a oferit asistenta tehnica, a organizat programe de pregatire in strainatate pentru expertii romani sau a achizitionat echipament occidental.

Dupa revolutia din 1989, PNUD si-a putut asuma un rol mult mai dinamic si a devenit un partener real al Guvernului Romaniei in noile sale programe de dezvoltare. Pentru a face fata provocarilor tranzitiei, in 1991 a fost semnat un nou acord intre Guvernul Romaniei si PNUD. Noile prioritati ale Romaniei si ariile de actiune ale PNUD se reflecta acum intr-un nou Program de Tara (2005-2009), cu o inclinatie mai atenta catre sectorul social.

Activitatile PNUD au inceput sa fie implementate in cooperare cu noi parteneri din societatea romana, inclusiv administratia locala, sectorul privat sau organizatiile neguvernamentale. Din 1997, activitatea PNUD in Romania s-a bazat pe Programul National de Cooperare, dezvoltat prin dialog cu Guvernul, agentiile ONU si donatorii straini.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.