PC JavaTM

Trimis la data: 2015-12-05
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 88
Nota: 9.01 / 10
Downloads: 0
Autor: rumega13
Dimensiune: 82kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
JavaTM este un limbaj de programare de nivel inalt, dezvoltat de JavaSoft, companie in cadrul firmei Sun Microsystems. Caracteristicile principale ale limbajului sunt: simplitate, obtinuta prin eliminarea supraincarcarii operatorilor, mostenirii multiple, robustete, obtinuta prin eliminarea pointerilor pentru programator, administrarea automata a memoriei, complet orientat pe obiecte. Usurinta in ceea ce priveste programarea in retea imbinata cu securitate ridicata, neutraliatatea din punct de vedere arhitectural precum si portabililtatea, independenta de platforma de lucru, aceeasi aplicatie ruland, fara nici o modificare, pe sisteme diferite cum ar fi Windows, UNIX, Linux sau Macintosh, lucru care aduce economii substantiale firmelor care dezvolta aplicatii pentru Internet, deoarece programele Java pot fi atat interpretate, cat si compilate. Codul de octeti obtinut la compilare este interpretat de mediul Java si de aceea poate fi rulat pe orice platforma care foloseste mediul de executie JVM - masina virtuala Java. Limbajul JavaTM este creat initial dupa C si C++, de aceea trecerea de la C, C++ la JavaTM se face relativ usor. Limbajul JavaTM permite programarea cu fire de executie (multitheaded) mult mai clar si mai sigur, atat pentru aplicatii pe un singur calculator, cat si pentru cele din Internet, Intranet sau retele de telefonie mobia. Limbajul JavaTM pare sa fie cea mai reusita alegere, in caliate de platforma pentru studierea programarii concurente.
Lucarea data este adresata studentilor cu specializarea Calculatoare de la Facultatea CIM. Fiecare din cele patru parti ale lucrarii contine material teoretic cu exemple de programe. La sfarsitul fiecarei parti se propune cate o lucrare de laborator. Pentru a fi admis la lucrarea de laborator studentul trebuie sa raspunda corect la intrebarile teoretice, puse de profesor, la tema data. Lucrarea de laborator se va considera sustinuta in cazul cand studentul prezinta rularea corecta a programului si raportul. Darea de seama pentru fiecare lucrare de laborator include: foaia de titlu, tema, scopul lucrarii, continutul problemei propuse spre rezolvare, descrierea notiunilor teoretice utilizate pentru rezolvarea problemei, listingul programului, rezultatele obtinute in urma lansarii programului pe calculator, bibliografia utilizata. Raportul trebuie sa fie prezentat la control in forma electronica fisier de tip *.doc sau *.java cu documentarea respectiva a lucrarii, si tiparit pe foi in formatul A4.

PARTEA 1

1.1 Fire de executie
1.1.1 Ce este un fir de executie ?
1.1.2 Concurenta thread-urilor
1.1.3 Crearea unui fir de executie
1.1.3.1 Extinderea clasei Thread
1.1.3.2 Implementarea interfetei Runnable
1.2. Ciclul de viata al unui fir de executie
1.3 Gruparea firelor de executie

PARTEA 2

2.1 Problema producator / consumator.
Sincronizarea firelor de executie
2.2 Metode de sincronizare a thread-urilor
2.2.1 Blocarea unui obiect (cuvantul cheie synchronized)
2.2.2 Metodele wait, notify si notifyAll
2.2.3 Bariere
2.2.4 Semafoare

PARTEA 3

3.1 Applet-uri
3.1.1 Ce este un applet ?
3.1.3 Structura generala a unui applet
3.1.4 Definirea si folosirea parametrilor
3.2 Folosirea firelor de executie in appleturi

PARTEA 4
4.1 Ce sunt fluxurile?
4.1.1 Crearea unui flux
4.1.2 Fluxuri pentru lucrul cu fisiere (fluxuri de tip File)
4.1.3 Citirea datelor de la tastatura
4.1.4 Analiza lexicala pe fluxuri (clasa StreamTokenizer)
4.1.5 Clasa File
4.2 Programarea in retea
4.2.1 Notiuni generale despre retele
4.2.2 Ce este un protocol ?
4.2.3 Cum este identificat un calculator in retea ?
4.2.4 Ce este un port ?
4.2.5 Lucrul cu URL-uri
4.2.6 Citirea continutului unui URL
4.2.7 Socket-uri
4.3 Comunicarea prin conexiuni
4.3.1 Structura generala a unui server bazat pe conexiuni
4.4 Comunicarea prin datagrame
4.4.1 Structura generala a unui server bazat pe datagrame
4.4.2 Structura generala a unui client bazat pe datagrame
4.4.3 Trimiterea de mesaje catre mai multi clienti
4.4.4 Inregistrarea unui client intr-un grup
4.4.5 Transmiterea unui mesaj catre un grup
BIBLIOGRAFIE
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.