Pagina Ado a paletei de componente

Trimis la data: 2010-02-11
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Florentina_L
Dimensiune: 286kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Componentele din aceasta pagina permit realizarea aplicatiilor cu baze de date ADO Delphi. Se utilizeaza baze de date si obiecte ActiveX din Microsoft, sistemul dispunand de obiecte DB (baza de date) care pot furniza conecsiunile la sursa de date si accesul la acele date. ADO provider reprezinta o varianta si un tip de acces direct la obiectele bazelor de date de pe diferite drivere. Daca aplicatiile utilizeaza SQL database, au fost realizate in Microsoft SQL Server sau Oracle se solicita conectarea lor la sursa de date prin intermediul componentei ADOConection. Logarea unei componente la sursa de date se realizeaza de catre proprietatea ConnectionString. Sistemul realizeaza:

Cursuri similare:

In proprietatea TableName se va specifica numele tabelului din baza de date activa. Se selecteaza tabelul, din lista afisata, dupa deschiderea acesteia. Proprietatea Active (de tip Boolean).
Specifica daca baza de date este deschisa sau nu. Daca se alege valoarea True, atunci baza de date este deschisa, deci se pot efectua operatiile de citire si de scriere a articolelor bazei. Daca se alege valoarea False, baza de date este inchisa, nu pot fi citite sau scrise articole ale bazei de date.

Proprietatea IndexName (de tip string).Identifica un nume de index atasat bazei de date (un nume de index de regula este numele unui camp al bazei, insa se poate construi si o expresie folosind diverse nume de campuri). Aceasta proprietate stabileste campul sau campurile utilizate pentru sortarea articolelor bazei de date. In cazul in care aceasta proprietate nu este specificata ordinea de sortare este stabilita de ordinea fizica a articolelor.

Proprietatile MasterSource si MasterFields a tabelei master.
Sunt utilizate la aplicatiile de tip master - detaliu. In cazul acestor aplicatii se lucreaza cu doua tabele. Unul dintre tabele, denumit master, coordoneaza afisarea articolelor intr-o componenta DBGrid al celuilalt tabel, care este denumit detaliu. Cu ajutorul proprietatilor MasterSource si MasterFields se realizeaza o inlantuire, intre cele doua nume de indecsi, din cele doua tabele. In componenta DBGrid corespunzatoare tabelei detaliu vor fi afisate numai articolele din respectiva tabela, pentru care valoarea actuala din campul master selectat, coincide cu valoarea actuala existenta in campul tabelei detaliu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.