Participarea la targuri si expozitii - versiunea expozantului

Trimis la data: 2010-06-03 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca_T Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Ca parte a mixului de promovare, participarea la un targ/expozitie este pe departe cel mai valoros instrument. Considerand faptul ca ofera posibilitatea prezentarii complete a gamei de servicii sau produse ale unei companii, combinata cu facilitarea contactelor personale cu clientii si prospectii, putem spune ca nici un alt instrument de marketing nu poate fi mai eficient decat participarea la un astfel de eveniment.

In cadrul procesului de decizie trebuie luate in calcul si calitatea evenimentului, precum si infrastructura interna si externa legate de locatia de organizare a targului/expozitiei (accesibilitatea, amplasarea geografica, etc.)
Companiile dornice de participare pot de asemenea sa foloseasca ca sursa de documentare in privinta alegerii unui targ, listele cu evenimente internationale, care ofera informatii despre targuri si expozitii organizate peste tot in lume (nume si continut al targului, frecventa, data si durata, numele si adresa organizatorului, grupul principal de produse expuse, statistici cu privire la numarul de vizitatori si expozanti, etc.).

De asemenea informatii aditionale pot fi obtinute prin consultarea publicatiilor de specialitate, studiilor de piata, asociatiilor profesionale, camerelor de comert si departamentelor comerciale ale ambasadelor.O alta cale de a selecta un targ/o expozitie inainte de a decide participarea este vizitarea acestuia/acesteia pentru a obtine o parere personala. Uneori aceasta metoda este mult mai eficienta decat celelalte prezentate anterior, deoarece faciliteaza contactul direct cu organizatorul si ofera informatii precise despre participanti, atat alti expozanti, cat si vizitatori.

Dupa inregistrarea pe listele de participanti la targ/expozitie, expozantul trebuie sa ceara organizatorului informatii legate de organizarea evenimentului, cum ar fi: planurile halei si manualul expozantului.Urmatorul pas este dezvoltarea unui plan al actiunilor de pregatire a participarii. Tot in acest moment se stabiliesc deadline-uri si responsabilitati pentru fiecare activitate in parte. In mod normal materialele de informare primite de la organizatori includ deadline-uri proprii pentru diferite activitati.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.