Particularitatile activitatii agricole

Trimis la data: 2014-07-11
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_D
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Activitatile agricole se deosebesc de celelalte activitati atat prin scopul lor cat si prin mijloacele folosite in realizarea productiilor specifice.
Pamantul este elementul de baza a acestei productii agricole, el este obiectul indispensabil pentru toate activitatile, alaturi de el clima cu factorii sai care nu influenteaza munca in celelalte activitati.

Cursuri similare:

Pamantul este elementul de baza a acestei productii agricole, el este obiectul indispensabil pentru toate activitatile, alaturi de el clima cu factorii sai care nu influenteaza munca in celelalte activitati.
Oscilatiile anuale ale productiei sunt determinate si de prezenta fenomenelor biologice .In agricultura efortul omului se transmite asupra produselor prin mijlocirea animalelor, plantelor, ele reprezinta masini vii ale agriculturii. Oferta se adapteaza mai greu la modificarile cererii.

Daca, productia industriala se paote estima pe o perioada de 2-5 ani, productia agricola nu se poate prevedea cu certitudine de la un an la altul fiind conditionata de ritmul natural al reproducerii animalelor, caracterul sezonier a productiei vegetale.
Factorii care influenteaza -Fenomenul de autuconsum plaseaza unitatea economica la polul opus inteprinderilor industriale in care productia este pentru piata. In prezent 25% din produsul brutt se consuma in fiecare unitate agricola.

Conditiile naturale si cele tehnice nerotate asolamentului ingreunneaza fiecare unitate agricola, profile ami lungi si combinate de productie agricola si animaliera.
Prin autoconsum unitatile agricole se mentin intr-un 'primitivism', franeaza produsul ethnic si mentine agricultura la periferia activitatii economice rentabile.
Autoconsumul au si unele avantaje asigurand folosirea mai larga a fortei de munca in perioade de criza, plaseaza agricultorii intr-o anumita independenta fata de conjuncture pietei, joaca un rol de siguranta economica si sociala in perioada de bulversari sociale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.