Particularitatile cateringului

Trimis la data: 2009-03-07
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 34
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefania_S
Dimensiune: 59kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Legumele uscate sunt solicitate din ce in ce mai mult in alimentatie. In general, majoritatea legumelor se pot usca, in practica se usuca legumele de larg consum: cartofi, ceapa, ardei grasi, gogosari, fasole verde, dovlecei, bame, carza, verdeturi care au compozitie chimica caracteristica(tabelul 1.3).
In vederea uscarii, (umiditatea este de 8-12%) legumele sunt supuse unor operatii de pregatire, sortare, curatire (de coji, pedunculi), spalare, taiere, oparire. Nu se oparesc condimentele deoarece, prin acest proces isi pierd aromele.

Cursuri similare:

Cele mai importante cereale utilizate in catering sunt: graul, porumbul, orezul, ovazul, meiul, tapioca, sago, hrisca.
Faina se depoziteaza in spatii aerisite fara umiditate pentru a nu se aglomera.Durata de pastrare a painii este de 24 -48 ore de la scoatarea panii din cuptor. Se pastreaza mai mult painea ambalata. Spatiile de depozitare trebuie sa fie aerisite, curate, cu temperatura cuprinsa intre 10-20oC si umditate 65-70%. Transportul painii se face cu masini speciale, acoperite si curate.

Pastele fainoase se depoziteaza in spatii curate, bine aerisite, deratizate, dezinfectate, la temperaturi de 18-20oC si umiditate 60/65% care sa corespunda normelor igienico-sanitare. Transportul pastelor fainoase se face cu mijloace de transport acoperite, uscate , curate si neinfestate.Incaperea in care se face depozitarea biscuitilor trebuie sa aiba maxim 20oC si umiditate 55-65%, sa nu fie expusi la soare deoarece grasimile incep sa rancezeasca.
9. grasimile alimentare

Grasimile vegetale =uleiurile rafinate din floarea soarelui, soie, germeni de porumb, masline, cacao trebuie sa aiba un aspect placut, cristalin fara uspensii sau sedimente, gust si miros placute, culoare naturala determinata de tipul materiei oleaginoase. Uleiurile se partreaza in spatii racite 0-7oC,umiditate 75-80% pentru a se elimina riscul rancezirii.Grasimile animale utilizate in catering sunt: untura, seul, untul, grasimea de pasare. Se depoziteaza la temperaturi scazute tot pentru a elimina riscul rancezirii.
10. zaharul

Mierea se depoziteaza in spatii curate, uscate, bine aerisite, racoroase, fara mirosuri straine. Transportul ei se face cu vehicule acoperite, curate si fara mirosuri straine. Perioada de garantie este de 12 luni de la dat ambalarii cu respectarea conditiilor de depozitare si transport prevazute in documentele actuale.
Zaharul se depoziteaza in incaperi curate, uscate , dezinfectate, deratizate, la temperatura maxima de 20oC si umiditate de maxim 75%. Trasportul zaharului se face cu vehicule curate, aerisite, acoperite care sa nu contina substante toxice sau substante urat mirositoare si in care sa nu patrunda apa.

11. bauturile
Bauturile sunt de 2 categorii: alcoolice si nealcoolice.
Berea de depoziteaza in incaperi curate, intunecoase la o temperatura de 4-10oC. Pe durata transportului berii ambalajele de desfacere sau butoaiele trebiue sa fie ferite de intemperii si temperatura trebuie sa fie tot 4-10 grade C.Depozitarea vinului se face in spatii urate, racoroase, aerisite, la emperatura de 5-15oC si umiditate de 75%. Se recomanda ca sticlele cu dopuri sa fie in pozitie orizontala astfel incat dopul sa fie in contact permanent cu lichidul. Transportul vinului se face cu mijloace de transport inchise, izolate termic pentru a se pastra calitatile produselor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.