Pensii private

Trimis la data: 2009-12-06
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 48
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 0
Autor: MadalianRdau
Dimensiune: 110kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Avand in vedere obligatia agentilor de marketing de a informa corespunzator participantii/potentialii participanti la un fond de pensii administrat privat asupra conditiilor schemei de pensii private si mai ales in ceea ce priveste drepturile si obligatiile partilor implicate in schema de pensii private, riscurile financiare, tehnice si de alta natura, precum si despre natura si distributia acestor riscuri, este necesara cunoasterea de catre acestia a structurii si regulilor aplicabile sistemului de pensii administrat privat reglementat de Legea nr. 411/2004, astfel cum sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Cursuri similare:

Insusirea cunostintelor din cadrul prezentului curs si promovarea examenului aferent sunt, necesare conform prevederilor legale aplicabile. In vederea avizarii agentilor de marketing de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, pentru desfasurarea in mod legal de catre acestia a activitatii de marketing a fondului de pensii administrat privat de de BCR Administrare Fond de Pensii SA .

Promovarea examenului se va realiza prin obtinerea punctajului minim precizat in cadrul formularului de testare pus la dispozitie de BCR Administrare Fond de Pensii SA. Urmare a promovarii examenului, absolventii vor primi din partea BCR Administrare Fond de Pensii SA un certificat de absolvire, ce va fi depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private in cadrul documentatiei de avizare a persanelor respective in calitate de agenti de marketing.

Acest curs s-a realizat pe baza reglementarilor legale in vigoare la data de 24 iulie 2007 si in conformitate cu tematica publicata la aceeasi data pe pagina de web a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii PrivateII.PREZENTARE GENERALA A SISTEMULUI DE PENSII ADMINISTRAT PRIVAT In considerarea necesitatilor economico-sociale din Romania se intentioneaza implementarea unei reforme semnificative a sistemului de asigurari sociale.

In acest sens, prin legislatia recent emisa, s-a incercat atat reforma sistemului public propriu-zis precum si crearea unui sistem suplimentar de resurse financiare administrate privat si crearea unui sistem complet privat, facultativ. In acest sens, in prezent sistemul de pensii din Romania este structurat pe 3 componente (Piloni), astfel: componenta obligatorie redistributiva, administrata public (Pilonul I), cadrul juridic fiind constituit de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.