Pestele si laptele

Trimis la data: 2010-11-11
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Tudor_H
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Carnea de peste a reprezentat un aliment important pentru om inca din cele mai vechi timpuri datorita calitatilor nutritive, dietetice si gustative pe care le poseda. Culoarea sa alba sau alb-roz a determinat includerea carnii de peste in grupa carnurilor albe.
Sub denumirea de carne de peste se consuma muschii trunchiului, ai inotatoarelor si mandibulelor de la diferite specii de pesti.
Principalele procese tehnologice care folosesc pestele ca materie prima urmaresc, fie fabricarea de produse din peste pe cale industriala, fie conservarea pestelui prin diferite metode.

Cursuri similare:

Preparatele din peste cu adaos de sare, acid acetic (otet), acid citric, ulei si condimente, avand o durata limitata de pastrare de la cateva zile la cateva luni, sunt cunoscute sub denumirea de semiconserve din peste. Ele pot fi consumate ca atare, fara o alta prelucrare culinara. In functie de modul de preparare, semiconservele se impart in trei categorii:
- semiconserve in otet - se mai numesc si marinate; pestele folosit ca materie prima poate fi crud, sarat sau prelucrat termic (fiert sau prajit).

El se introduce in otet solutie 6 %, cu adaos de sare si condimente;
- semiconserve in ulei - se prepara din peste sarat cu adaos de ulei si condimente;
- semiconserve speciale - se realizeaza din peste proaspat dezosat, cu adaos de sare, zahar, condimente si ulei, introdus apoi in borcane de sticla sau cutii de tabla inchise ermetic.Tot din categoria semiconservelor speciale face parte si salata de icre obtinuta din icre sarate la care se adauga ulei, acid citric si gelatina si se omogenizeaza prin malaxare.

Conserve din peste
Carnea si organele pestilor (ficatul, laptii) pot constitui materia prima pentru fabricarea conservelor. Aceste produse asigura aprovizionarea pietei cu produse din peste si in perioadele de prohibitie a pescuitului.
Pentru fabricarea conservelor este necesar ca materia prima sa fie supusa, mai intai, unui tratament termic, care poate fi prajire, aburire, fierbere in ulei, uscare sau afumare. Dupa tratamentul termic carnea sau organele sunt inchise ermetic in cutii metalice si sunt supuse sterilizarii la temperaturi de peste 100 AsC, rezultand conservele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.