Piata de desfacere a intreprinderii hoteliere

Trimis la data: 2010-04-06 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 20 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Violeta_G Dimensiune: 2438kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Aceasta schema pune in evidenta faptul ca fiecare hotel poate si trebuie in mod constant sa faca eforturi de extindere a pietei si de reinnoire a acesteia... Viitorii clienti se afla fie la concurent, fie in grupul de neconsumatori relativi.
Pentru a ilustra ultimul punct, exemplul principal consta in aparitia a numeroase hoteluri 0 si 1* catre sfarsitul anilor 80: acestea au stiut sa atraga o clientela necunoscuta, mai obisnuita sa frecventeze campingurile sau apartinand categoriei de "neconsumatori relativi".
Acest produs de mare consum este un produs "canibal", deoarece el s-a creat pe sine insusi in calitate de necesitate.
Pentru a putea cunoaste si identifica mai bine propria clientela actuala si potentiala, se cuvine s-o clasam si s-o segmentam.

Un hotel nu poate lucra de unul singur: piata este prea extinsa si concurenta prea acerba, pentru ca clientii sa poata descoperi o institutie ei insisi.
Astazi, necesitatea de a recurge la intermediari este un lucru evident. Muncind de cele mai multe ori pentru o remunerare, acestia contribuie la dezvoltarea zonei de deservire si simplifica procedurile legate de rezervari si achitari.

Inainte de a detalia mai exact particularitatile caracteristice ale fiecaruia, este necesar sa stabilim un lexic din diferiti termeni profesionali, la care ne vom referi in aceasta parte.Lotizare (fr. allotement): atribuirea unei cantitati de camere unui intermediar (societate, agentie de turism tur-operatoare etc.) pentru o perioada definita. Numarul de camere pe sejur si datele de sejur sunt fixate, pentru perioada stabilita, in acord cu clientul.

Contingent (fr. contingent): atribuirea unei cantitati de camere unui intermediar (societate, tur-operator etc.) pentru o perioada stabilita. Numarul de camere pe sejur si datele sunt incadrate intr-o plaja ce fixeaza maximele (cantitati si perioade extinse).Eductur (fr. eductour): in definitia stricto sensu, este vorba de o calatorie de agrement si promovare organizata de un tur-operator, special pentru niste difuzori selectionati (agentii de turism, jurnalisti etc.), in scopul de a promova si dezvolta de asa maniera vanzarile uneia sau mai multor destinatii planificate in brosura sa (hotelierul are interes sa fie partener la aceste actiuni prin oferirea unor tarife foarte preferentiale sau chiar gratuitati).

Prin extensie, se numesc "eductour" calatoriile "de agrement" organizate de un hotel, un grup de hoteluri, un lant hotelier pentru clientii sai importanti sau potentiali (a se vedea mai jos) (societati, agentii de turism partenere, jurnalisti etc.). In timpul acestor calatorii, legaturile comerciale devin mai stranse si se intampla sa asistam la dezvoltarea cererii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.