Piata serviciilor financiare in agricultura

Trimis la data: 2010-09-21 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 44 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Zinel_H Dimensiune: 54kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Relatiile economico-financiare au la baza fluxurile fizice si monetare din unitate si se realizeaza cu pietele de capital unde se vand si se cumpara titluri financiare (obligatiuni, actiuni etc.), cu bancile pentru procurarea de credite, cu personalul unitatii (salarizare, actiuni sociale etc.), cu actionarii si asociatii, cu furnizorii si clientii unitatii, cu statul (subventii, impozite, taxe etc.).
Modul cum se deruleaza aceste relatii sunt redate in schema din figura 12.2.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Unitatile agricole si zootehnice, fermele particulare reprezinta persoane juridico-morale cu drepturi si obligatii proprii, cu patrimoniu propriu, titluri reprezentative de drepturi cu caracter mobiliar, cu cont in banca, au organe de conducere proprie, autonomie in efectuarea investitiilor, in stabilirea obiectivelor de dezvoltare, isi elaboreaza bugetul de venituri si cheltuieli, incheie bilant si cont de profit si pierderi proprii.

Aceasta autonomie asigurata formal prin reglementari legale trebuie insa asigurata si efectiv prin deciziile si masurile luate de unitati privind gestionarea bunurilor si a rezultatelor.
Raspunderea si cointeresarea materiala a unitatilor
Raspunderea materiala vizeaza necesitatea utilizarii eficiente a mijloacelor de productie, a resurselor umane si financiare, respectarea disciplinei financiare si a obligatiilor contractuale. Cointeresarea materiala a unitatii pentru desfasurarea eficienta a activitatilor rezida din marimea profitului care ii permite dezvoltarea.

3. Raspunderea si cointeresarea materiala a personalului
Raspunderea materiala a personalului exprima obligatia realizarii sarcinilor care le revin, a respectarii disciplinei in munca, inlaturarea risipei, reducerea consumurilor, imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor, nerespectarea acestora si daunele provocate, atragand diminuarea salarizarii si penalizari.

4. Controlul financiar-bancar este realizat asupra unitatilor de catre banci privind modul de utilizare a creditelor, felul in care se deruleaza contractele economice, avand ca principal scop prevenirea efectuarii unor actiuni care sa afecteze atat unitatile cat si bancile.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.