Piata titlurilor de stat

Trimis la data: 2010-02-04
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Anemona ulete
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Piata primara a titlurilor de stat cuprine totalitatea operatiunilor legate de vanzarea pentru prima data a titlurilor de stat, in scopul atragerii pe termen scurt, mediu si lung a capitalurilor financiare disponibile. In cadrul pietei primare intalnim urmatorii participanti:
Cumpararea titlurilor de stat se realizeaza numai prin intermediarii autorizati ai piatei primare, respectiv: banci si societati mobiliare autorizate sa functioneze pe teritoriul Romaniei, de catre Banca Nationala a Romaniei, cu avizul Ministerului Finantelor Publice. In vederea obtinerii autorizatiei, intermediarii trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

Cursuri similare:

Vanzarea prin subscriptie publica a titlurilor de stat se realizeaza de catre intermediarii pietei primare a titlurilor de stat si de catre alti participanti agreati de Banca Nationala a Romaniei, astfel:
1. Ministerul Finantelor Publice, in conformitate cu prevederile conventiei incheiate cu Banca Nationala a Romaniei, anunta elementele emisiunii. Pretul emisiunii, exprimat ca rata a dobanzii, este stabilit pe baza unor consultari prealabile cu Banca Nationala a Romaniei;

2. Intermediarii pietei primare a titlurilor de stat si alti participanti agreati de Banca Nationala a Romaniei depun oferte de cumparare, in contul lor si in cel al clientilor lor, pana la subscrierea integrala a emisiunii de titluri de stat, considerata a fi data vanzarii, sau pana la ora 1200 din ultima zi a perioadei de subscriere, daca nu se specifica altfel in documentele de lansare a emisiunii.

Ofertele de cumparare sunt transmise in plic sigilat sau prin alte modalitati considerate acceptabile de Banca Nationala a Romaniei (telex cifrat, SWIFT, modem etc.) la comisia de plasare incepand cu ora 1300 din ultima zi a perioadei de subscriere. Ofertele de subscriere depuse nu pot fi retrase, intrucat acestea constituie angajamente ferme din partea participantilor.Formularul ofertei de cumparare prin subscriptie publica cuprinde: emisiunea pentru care este prezentata oferta; data completarii; valoarea totala subscrisa; defalcarea sumei totale subscrise in suma solicitata in cont propriu si in contul clientilor;

elementele de identificare a intermediarului pietei primare, denumirea si sediul social, semnaturile autorizate si stampila oficiala; numarul contului curent si numarul contului de evidenta a titlurilor de stat.
3. Secretarul comisiei deschide, in prezenta celorlalti membrii, plicurile cu ofertele de cumparare ale participantilor;
4. Secretarul si membrii comisiei verifica respectarea conditiilor conform regulamentului privind operatiunile cu titluri de stat. Sunt declarate nule de drept ofertele care nu indeplinesc aceste conditii. Presedintele comisiei poate decide corectarea pe loc a erorilor de forma si validarea ofertelor;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.