Piete internationale de capital

Trimis la data: 2010-04-28
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 5.72 / 10
Downloads: 61
Autor: Monica Giurgiu
Dimensiune: 390kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Comisia valorilor mobiliare, infiintata in 1974 sub Ordonanta cu privire la valorile mobiliare, incearca sa protejeze interesele persoanelor care investesc sau doresc sa investeasca in titluri de valoare si incearca sa suprime metodele ilegale, neonorabile si incorecte in domeniul valorilor mobiliare.Inceputul activitatii bursiere in India dateaza de la sfarsitul secolului al XVIH-lea. Cea mai veche forma de tranzactie este reprezentata prin valori imprumutate (loan securities) ale celei mai importante societati din acea perioada East India Company. Actiuni ale unei societati publice au aparut prin anii 1830 si au capatat importanta din momentul legiferarii Actului societatilor in 1850. Introducerea raspunderii limitate a marcat inceputul erei modeme a societatilor pe actiuni.

Cursuri similare:

Aceasta a fost urmata de Razboiul Civil american intre 1861-1866, ceea ce a creat o cerere acuta pentru bumbacul indian. Rezultatul a fost curentul supranumit "share mania" intre 1860-1865. Totusi, situatia a explodat odata cu sfarsitul razboiului si a fost urmatii de o criza dezastruoasa. A durat foarte mult si a fost foarte grea. A dus, de asemenea, si la ostracizarea brokerilor comunitatii. Presiunea sociala imensa asupra brokerilor a dus la formarea unei asociatii cu scop informativ care a dat nastere, in anul 1887, la "Asociatia "brokerilor nativi" (numita astazi Bursa de Valori Bombay).

Aceasta bursa a jucat un rol foarte important in faza de redresare dupa cei 7 ani de depresie. A continuat sa se dezvolte si a devenit centrul nervos al tuturor activitatilor financiare si a fost prima recunoscuta de Guvernul Indiei.Industria textila a bumbacului, care a contribuit foarte mult in formarea Bursei de Valori Bombay a fost, de asemenea, factorul principal in dezvoltarea Ahmedabadului ca un centru de tranzactionari cu actiuni.

Cum industria textila a fost pusa pe linia de plutire si afacerea a crescut, Asociatia Brokerilor Alunedabad a luat fiinta in 1894 si, mai tarziu, a fost cunoscuta sub numele de Bursa de Valori Ahmedabad.
Urmatoarea bursa de valori a fost infiintata in Calcutta in 1908. Industriile care au contribuit la aparitia si dezvoltarea acesteia au fost industria iutei, a carbunelui si a mineritului.

Ca si Bursa de Valori Bombay, Bursa de Valori Calcutta a luat fiinta datorita perioadei de criza, cand boom-ul din 1904-1908 a cazut si s-a simtit nevoia unei organizatii pentru autoprotejarea brokerilor si siguranta tranzactiilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.