Planificarea campaniilor de relatii publice, ca functie a managementului

Trimis la data: 2010-01-01
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: anca.sorescu
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Dupa ce am vazut care sunt principalele capitole ale analizei activitatii de RP, in contextul organizatiei, putem sa trecem la analiza procesului de planificare, in sine.
Intr-o prima etapa, trebuie sa ne punem intrebarea de ce planificam, care sunt motivele care intervin in favoarea planificarii?
1. Planificarea concentreaza eforturile - sunt excluse astfel eforturile inutile. Ne ajuta sa ne ocupam de lucrurile importante, ne permite sa fim eficienti, concentrandu-ne doar pe prioritati.

Cursuri similare:

2. Planificarea - imbunatateste eficienta - concentrandu-ne eforturile pe ceea ce trebuie, vom indeplini obiectivele planificate. Astfel, vom obtine economii de bani si timp, iar lucrul la obiectivele planificate ne releva tintele care trebuie atinse, ne ofera satisfactii atunci cand acestea sunt indeplinite si stabilesc criterii de evaluare concrete.
3. Planificarea incurajeaza respectivele pe termen lung - trebuie sa privim in viitor.

4. Planificarea ajuta la demonstrarea nevoii de buget
5. Planificarea minimizeaza esecurile neprevazute
6. Planificarea incurajeaza proactivitatea - munca in RP presupune reactionarea la cerintele mass-mediei sau reactia in scurt timp la o situatie de criza, dar presupune si luarea de decizii legate de ceea ce urmeaza sau de ceea ce intentionam sa facem, mai exact, ce actiuni sunt oportune, ce mesaje sunt transmise si cand.
Planificarea unui program complet si coerent ne va ajuta sa realizam aceste lucruri.

Concluzie: planificarea se poate aplica in orice situatie, fie ca e vorba despre fundamentarea unor programe sau campanii ce pot avea ca durata atat o perioada scurta, cat si una lunga de timp, fie ca este vorba despre activitati individuale, cum ar fi conferintele de presa.
II. Politica de relatii publice Prima cerinta in stabilirea unei politici clare de RP ar fi definirea ariei de activitate a RP si stabilirea regulilor de operare de baza.

Politica nu este un element de reglementare si restrictie, ci de stabilire a regulilor de implicare, astfel incat toata lumea sa-si cunoasca responsabilitatile, unde se afla liniile de demarcatie a limitelor si cine poarta raspunderea activitatilor. Aceste reguli nu trebuie sa fie complicate, ci foarte clare. Odata ce au fost confirmate ariile de operare, activitatile pot fi planificate si coordonate.
Procesul de planificare e relativ simplu, secretul constand in impartirea activitatilor in secvente usor de coordonat. In acest sens, ar fi util sa obtine raspunsuri clare la urmatoarele intrebari:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.