Planificarea si implementarea targurilor si expozitiilor - versiunea organizatorului

Trimis la data: 2010-02-06
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.52 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_R
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Obiectivul principal al oricarui organizator de targuri comerciale este de a obtine profit din organizarea de succes a unui astfel de eveniment. "De succes" inseamna a avea un numar de expozanti si vizitatori in crestere de la un an la altul si a crea si mentine o imagine excelenta a targului/expozitiei. Aceste obiective pot fi atinse aplicand tehnici de marketing si PR orientate catre piata tinta, atingand un nivel inalt de internationalizare si pozitionand targul ca fiind un eveniment important in industria de specialitate. De asemenea este nevoie de analiza atenta cu privire la trendurile urmatoare, dezvoltarea tehnologiei si a industriei tatrgurilor si a serviciilor conexe.

Cursuri similare:

Exista mai multe cai pentru a gasi un subiect pentru a o noua expozitie. Cea mai simpla cale este de a detasa o parte a unei expozitii deja existente si de a o dezvolta intr-un eveniment independent. O alta solutie ar fi identificarea unei organizatii comerciale si crearea unui targ/expozitii in legatura cu domeniul de activitate al acesteia. Cea mai dificila cale este identificarea unui subiect de targ sau expozitie bazat pe o cercetare de piata.
2.3. Cercetarea de piata

Dupa definirea subiectului targului/expozitiei, urmatoarea etapa este stabilirea numarului optim de participanti pentru ca evenimentul sa devina unul semnificativ in domeniul de afaceri pe care il reprezinta. Aceasta cercetare trebuie sa porneasca de la o serie de investigatii la nivel regional, national sau international.
De asemenea este recomandata realizarea unei liste a tuturor asociatiilor de afaceri si organizatiilor comerciale din sectorul ales. Aceasta poate constitui un punct de plecare in identificarea unui posibil partener pentru organizarea evenimentului.

Cei insarcinati cu cercetarea pietei trebuie sa fie preocupati de identificarea nevoilor si dorintelor expozantilor si vizitatorilor si sa fie in permanenta informati cu privire la ultimele tendinte din industria targurilor si expozitiilor pentru a le putea integra in dezvoltarea conceptului targului.

2.4. Dezvoltarea conceptului Targului/Expozitiei
Este recomandat ca etapa dezvoltarii conceptului expozitiei sa fie realizata in cooperare cu un partener din comunitatea de afaceri vizata deoarece are acesta poseda cunostintele necesare despre subiectul ales.
Dezvoltarea conceptului targului este legata de identificarea urmatoarelor aspecte:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.