Planul de afaceri - generalitati

Trimis la data: 2009-11-16
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 32
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 0
Autor: Madalina Uliete
Dimensiune: 60kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Planul de afaceri reprezinta o schema logica de actiune care presupune o gandire de perspectiva asupra unei afaceri, pornind de la unele obiective stabilite/ vizate, ajungandu-se la crearea unei imagini de ansamblu asupra intregii afaceri. Practic el va cuprinde toate etapele si resursele de care veti avea nevoie pentru a atinge obiectivele propuse intr-o perioada de timp predeterminata deoarece este deosebit de necesar sa se "atinga" toate elementele care pot fi previzionate in ideea de a elimina posibilitatile de analiza particulara fara a lua in considerare aspectele globale ale afacerii.

Cursuri similare:

Aceste cerinte de "globalizare" a descrierii afacerii are in primul rand un efect de relevare a anumitor factori critici/ puncte critice, asupra carora se poate interveni eficient chiar de la momentul startului unei afaceri fie prin realizarea unor elemente de "corectare"/ prevenire ale efectelor "punctelor critice", fie prin existenta alternativelor/ optiunilor "de lucru" ce vor fi prevazuti in planul de afaceri.

Din aceste motive este evident ca orice plan de afaceri este caracterizat de necesitatea existentei sale in doua forme "obligatorii": - planul de afaceri propriu zis, care este dezvoltat de inteligenta, experienta, cerinta de moment sau viitoare a unui intreprinzator sau a unui grup apartinand unei institutii (este practic un fel de schematizare virtuala sau scrisa a ideii afacerii care ia in calcul de cele mai multe ori doar ideea de afacere fara a intra in detaliile rularii acesteia, mai precis in detaliile afacerii) si
- planul de afaceri fizic, care este reprezentat de transpunerea planului de afaceri propriu-zis pe un suport de prezentare/ stocare (dosar, suport informatic, suport multimedia, etc.)

in urma unor analize aprofundate a tuturor proceselor implicate de derularea afacerii, analize care merg pana la cele mai mici detalii pentru planurile de afaceri "de uz intern" sau la detaliile solicitate de finantator pentru planurile de afaceri "de solicitare ale unei finantari". Este evident ca prima forma de existenta a unui plan de afaceri nu o vom discuta deoarece ea este tipica in totalitate modului de a gandi si reactiona a emitentului fiind imposibil de a ajunge la o "determinare" a unei specificitati (care sa poata fi inclusa intr-o prezentare - cum este cea de fata).

Planul de afaceri fizic este aproape in totalitate realizat in baza unor criterii generale sau specific solicitate (acesta fiind cazul planurilor de finantare care vor fi inaintate institutiilor sau factorilor de finantare, fapt pentru care vor exista anumite cereri de specificitate de partea acestora) deoarece trebuie sa contina un minim de informatii si linii de actiune care sa induca "justificarea existentei" acestuia precum si a gesturilor ulterioare la care se va proceda in baza acestuia (atunci cand a fost aprobat, certificat, etc.). Se poate spune ca, planul de afaceri se constituie asemenea unui document fundamental pentru fiecare afacere in parte si, din punct de vedere investitional, este asemenea unui magnet care poate atrage finantari intr-o firma reper (de fapt in afacerea derulata de aceasta).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.