Planul financiar

Trimis la data: 2010-06-12
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Iustina_G
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In ceea ce priveste proiectul de realizare a fermelor eoliene, s-a stabilit ca acesta va fi implementat timp de 3 ani, dupa construirea fiecarei ferme eoliene energia electrica alternativa va putea fi furnizata.
Previzionind performantele investitiei in ferme eoliene, se preconizeaza ca in primul an se va finaliza construirea primei ferme eoliene, pe litorarul Marii Negre, necesitind 26,760,000 RON. Aceasta prima faza de implementare se va finaliza cu punerea in functiune a fermei eoliene construite in primul an, functionarea careia va aduce un beneficiu egal cu 2.50% din valoarea investitiei in primul an de functionare.
Anii II si III presupun alocari de resurse mai mici decit in primul an, de circa 14.75 mil RON in fiecare an, anul II fiind un an in care va creste indatorarea fata de banci. In anul II se asteapta finalizarea proiectului de investitii in ferme eoliene in largul Marii Negre, asteptindu-se o returnare a investitiei intr-o rata de minim 4% pe an. Anul III presupune interventia Transelectrica prin aportul sau in bani, luindu-se masura de rambursare anticipata a unei ponderi de pina la 40% din valoarea creditelor bancare.

Anul III va presupune si finalizarea proiectului, prin ridicarea fermelor de la Topolog, Tariverde-Cogealac si Turnu Magurele. Anul III va presupune o rata cumulata de returnare a investitiei de 6% pe an, din care 1.50% recuperarea investitiei de la Topolog, Tariverde-Cogealac si Turnu Magurele.

AMORTIZAREA
Planul de amortizare propus de Electrica S.A. si Iberdrola pentru mijloacele fixe ce fac obiectul investitiei in ferme eoliene presupune desfasurarea valorica a uzurii fizice si morale ale acestora pe o perioada de pina la 25 de ani, dupa cum urmeaza:
IMPOZITUL PE PROFIT
S-a luat in considerare cota unica de impozitare de 16% pentru intreaga perioada de previziune.

ALTE TAXE SI IMPOZITE
S-a luat in considerare cota de TVA de 19% pentru produsele si serviciile tranzactionate in cadrul proiectului si pentru serviciile de productie si furnizare a energiei electrice conventionale si alternative pentru toata perioada analizata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.