Plasamente internationale

Trimis la data: 2010-08-05
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 189
Nota: 5.62 / 10
Downloads: 5
Autor: Tiberiu Suciu
Dimensiune: 439kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Speculatia este activitatea urmarita in scopul obtinerii unor profituri.
Pe pietele la termen, speculatia este o tranzactie efectuata in scopul obtinerii unui profit si consta in luarea unei pozitii futures, fara acoperire pe piata reala;speculator este acel operator de pe piata care nu are intentia de a-si acoperi un risc definit de pret, ci, dimpotriva, el accepta riscul de pret in speranta obtinerii unui profit prin anticiparea corecta a miscarii pretului.

Cursuri similare:

Speculatia si jocul nu sunt sinonime. Speculatia implica un risc real, care deja exista, risc pe care si-l asuma speculatorul, jucatorii creaza risc, satisfacandu-si dorinta de a juca, risc arbitrar care nu produce nimic util societatii in mod direct.

Apoi, jocul este o aventura fara calcule, bazata pe propria sansa, speculatia este o aventura bazata pe calcule. Daca de pe urma jocului nu beneficiaza decat jucatorii si probabil alti cativa, care profita in mod indirect, de pe urma tranzactiilor futures pot beneficia toti participantii pe o piata, speculatorii ajutand pietele sa devina mai eficiente, conferand mai multe oportunitati de management a riscului iar de acest lucru beneficiaza intreaga societate.

Apoi, exista teama ca nivelul redus al marjelor solicitate ar putea conduce duce la un crah bursier, ca cel din 1929, cu repercusiuni grave asupra economiei reale. Pentru a limita castigurile speculatorilor sau pentru a-i proteja, s-au cautat intotdeauna solutii, cele mai des utilizate fiind urmatoarele:stabilirea, prin Regulamentul Bursei si de comun acord cu Casa de Compensatie, a unei limite maxime a fluctuatiilor pe care le poate inregistra pretul in cursul unei zile de negocieri;limitarea volumului pozitiilor speculative ce pot fi adoptate pe o piata futures; posibilitatea oferita speculatorilor de a utiliza ordine stop s.a.

De asemenea, se pune adesea semn de egalitate intre speculatie si activitatea de jaf, de piraterie.
(ii) Intre speculatie si investitie
Schimbare a proprietatii asupra activelor-obiect al tranzactiei;efectul de levier;marja sau costurile efectuarii tranzactiilor.Daca pietele de actiuni creaza valoare, pietele futures nu creaza, dar nici nu distrug valoare

2.3. Aversiunea la risc si utilitatea
In functie de gradul in care operatorii accepta sau nu riscul:
Persoane cu aversiune ridicata fata de risc
care vad o utilitate marginala tot mai mica fata de o crestere a profitului fiecare unitate monetara suplimentara implica o utilitate tot mai mica decat cea precedenta acest tip de persoane nu ar accepta "un pariu corect" (aceleasi sanse de a castiga sau de a pierde)

Persoane neutre la risc inregistreaza aceeasi utilitate fata de fiecare unitate monetara care se adauga profitului deja existent. Asemenea operatori considera acceptabil "un pariu corect" pentru o persoana neutra la risc, aversiunea apare in cazul unei mize foarte mari
pentru sumele mici, ea este un "iubitor de risc" - cazul loteriilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.