Polarografia

Trimis la data: 2014-02-24
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.45 / 10
Downloads: 0
Autor: ana01
Dimensiune: 1254kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui curs:
Polarografia este o metoda electrochimica - voltametrica de analiza, bazata pe obtinerea unor curbe de variatie a curentului (continuu) in functie de tensiunea aplicata pe doi electrozi, unul polarizabil iar celalalt nepolarizabil.

Cursuri similare:

Trebuie mentionat ca electrodul de lucru este in mod obisnuit din mercur, avand o suprafata extrem de mica, denumit "electrod picurator (picator) de mercur".Celalalt electrod (nepolarizabil) este alcatuit fie din mercurul aflat pe fundul celulei (avand o suprafata mult mai mare), fie este un electrod de referinta (din calomel).

Celula electrolitica este formata din electrodul picucurator cu mercur si electrodul de comparatie, introdusi in solutia analizata.Pentru obtinerea electrodului picurator cu mercur se utilizeaza un capilar subtire de sticla (d0,05 mm) cu lungimea de 5-10 cm.Un capat al capilarului se uneste printr-un tub de polietilena la rezervorul cu mercur.

Electrozii in celula polarografica se deosebesc semnificativ: suprafata electrodului indicator este de multe ori mai mica in comparatie cu suprafata electrodului de comparatie. Din ce cauza difirenta intre suprafetele acestor electrozi este atat de mare?Tensiunea externa, aplicata asupra celulei polarografice, este necesara pentru modificarea potentialului catodului (electrodului picurator de mercur), potentialului anodului (electrodului de comparatie) si depasirea rezistentei solutiei (IR):Eext = Ecat. - Ean. + IR.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.