Politica agricola comuna

Trimis la data: 2010-07-20
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Rafael_S
Dimensiune: 41kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Agricultura si silvicultura acopera vasta majoritate a teritoriului nostru si joaca un rol esential in influentarea sanatatii economiei rurale si a peisajului rural. Agricultura continua sa aiba o contributie valoroasa la dezvoltarea economica durabila a acestora. Agricultorii isi asuma o serie de functii diferite, incepand cu productia de produse alimentare si nealimentare si pana la gestionarea peisajului rural, conservarea mediului natural si turism. Prin urmare, se poate spune ca agricultura are functii multiple.

Cursuri similare:

Agricultura presupune mai mult decat cultivarea de produse si cresterea animalelor destinate consumului alimentar. Complexitatea profesiei le impune agricultorilor sa joace roluri multiple. Pentru multi dintre ei, agricultura este si un mod de viata.Ocupatia principala a agricultorilor este productia de alimente. Pentru acest lucru, folosesc metode traditionale verificate in timp, pe care le-au asociat cu stiinta si tehnologia moderna pentru a oferi produse alimentare de inalta calitate la un pret accesibil.

Acest lucru presupune folosirea competentelor traditionale, asociate cu cunostintele tehnice si talentul de comercializare a produselor. Agricultorii recurg tot mai mult la tehnologia informatiilor pentru a-si sustine eforturile de productie si comercializare.
La aceste competente se adauga in tot mai mare masura cunostintele legate de gestionarea terenurilor si de mediu. In ultimii ani, agricultorilor li s-a cerut sa adauge si siguranta alimentelor printre competentele care includeau deja sanatatea si bunastarea animalelor.

Nu mai exista probabil nici o alta ocupatie care sa necesite exercitarea unei game de competente atat de variate. Majoritatea fermelor sunt afaceri mici, deseori gestionate de familie. In multe regiuni rurale, ele constituie o sursa importanta de locuri de munca pe plan local, jucand un rol principal in lumea rurala.

Agricultorii nu sunt singuri in aceasta activitate. Ei sunt prima veriga din lantul alimentar, uneori prelucrand produsele in ferma lor, dar cel mai adesea vanzandu-le altora, care le transforma in produsele alimentare pe care consumatorii le gasesc in final in magazine.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.