Politica de marketing

Trimis la data: 2010-05-15 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Camelia Lucescu Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pt.ca o firma sa-si desfasoare activitatea de piata in conditii optime,aceasta trebuie sa analizeze piata pe care actioneaza si sa-si desfasoare activitatea a.i sa valorifice oportunitatile pietei evitand eventualele dificultati.
Capacitatea unei firme de adaptare la conditiile pietei depinde de potentialul ei uman,material si financiar.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Politica de mk = un ansamblu de componente specifice coerente care pot fi politici de productie, de dezvoltare, de aprovizionare, de cercetare sau financiare, fiecare dintre acestea inscriindu-se intr-un cadru determinat.
Politica de marketing are 3 caracteristici si anume:Un efort rational de evaluare realista a obiectivelor firmei si a caracteristicilor pietei
O buna ierarhizare a deciziilor de marketing

Evaluarea realista a intreprinderii si a strategiilor care trebuie adoptate Strategia si politica de mk sunt notiuni diferite, au o arie de cuprindere specifica,iar raportul dintre ele este unul de la parte la intreg.mobilizeaza potentialul uman, material, financiar si informational a.i sa-si indeplineasca obicetivele propuse in cadrul politicii de mk.
Strategia de mk trebuie sa fie precisa si realista, sa indice ce urmareste firma in esenta si cum se va ajunge la scopul vizat.

Tactica de mk cuprinde ansamblul mijloacelor si tehnicilor concrete prin care firma pune in practica o anumita strategie. Aceasta implica actiuni specifice prin care firma isi pune in valoare potentialul, adaptandu-se totodata conditiilor concrete ale pietei.

Strategia de piata = elementul cel mai important al strategiei generale de dezvoltare a firmei prin care se stabileste in mod sintetic raportul dintre firma si mediul ambiant.
Ca nucleu al politicii de mk strategia de piata reprezinta punctul de plecare si elementul de referinta pt toate celelalte strategii.
Strategia de piata vizeaza finalitatea activitatii firmei privita in ansamblul ei, aceasta trebuie sa conduca la realizarea unor raporturi intre firma si piata capabile sa asigure valorificarea potentialului firmei avand in vedere ocaziile pietei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.