Politica financiara

Trimis la data: 2010-08-17
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Gabriel_M
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Este o componenta a politicii generale care presupune un ansamblu de activitati pt dobandirea si pastararea puterii sau pt atingera unui anumit obiectiv de catre o colectivitate sau un individ.
Pol.financiara exprima totalitatea mijloacelor,metodelor,instrumentelor,institutiilor autoare in realizarea anumitor obiective.Ea se refera la procurarea si dirijarea de resurse financiare inclusiv la folosirea categoriilor si tehnicilor finanaciare pt influentarea in anumita masura si directiei a fenomenelor si proceselor ec.

Cursuri similare:

Cheltuielile publice exprima rel ec-financiara in forma banesca ce se manifesta intre stat pe de o parte pers.fizice si juridice pe de alta parte cu ocazia repartizarii si utilizarii resurselor financiare ale statului in scopul indeplinirii functiilor acestora.Ele se manifesta in diferite plati efectuate de stat din resursele realizarii pt achizitii de bunuri sau prestari de servicii necesare pt indeplinirea diferitelor obiective ale politicii statului.Intre acestea mentionam :servicii publice generale ,actiuni social culturale ,intretinera armatei si a intregii activitati desfasurate in domeniul militar.

In prezent chel.publice evidentiate de buget sunt extrem de diversificate .Unele cheltuieli sunt pt functionarea institutiilor sociale iar altele sunt pt influentarea directa a mediului ec. si social care de fapt sunt insrumente de politica ec.financiara.Chel. publice se refera la totaliatatea chel.efectuate de institutiile publice se refera la cele destinate aparatului de stat,siguranta nationala si care acopera de la bugetul pt calc.extrabugetara sau de la bugetele proprii ale institutiilor.

Factorii demografici -marimea populatiei unei tari ,staructura acesteia pe varste si categorii socio-profesionale.Indicatorii demografici-ec.determina fundamentarea chel.publice pt. securitate sociala ordine publica sau a chel. legate de sporirea de locuri de munca in sectorul public.Factori ec.-dezvoltarea ec.,modernizarea acesteia deoarece aceasta functie de aceasta prin bugetul de stat se finanteazza pe actiuni ec.sau se acorda facilitati pt stimularea exportului sau pt dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.
3Factori sociali-chel.bugetare se refera la protectia sociala a persoanelor afalate in dificultate materiala si financiara precum si a persoanelor cu dizabilitati.

4Factori miltari- chel.publice trebuie sa asigure nevoile de aparare, de dotarea armatei cu logistica necesara preintampinarii unor conflicte in relatiile cu vecinii /alte state.
5Factori politici chel.bugetare trebuie sa tina seama de structura politica a institutiilor statale si de doctrinele care stau la baza sustinerii politicii guvernamentale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.