Politici sociale si de ocupare a fortei de munca

Trimis la data: 2010-04-01
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Luminita_I
Dimensiune: 75kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Alocatia de stat pentru copii este acordata in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii si a Hotararii Guvernului nr.591/1993 privind masurile referitoare la gestionarea fondurilor, stabilirea si plata alocatiei de stat.
Alocatia de stat pentru copii este un drept universal.
A fost acordata pana in anul 2003 pentru cca. un milion de familii care aveau in intretinere doi sau mai multi copii in varsta de pana la 16 ani sau pana la 18 ani, daca acestia frecventau cursurile de zi ale unei institutii de invatamant sau daca erau incadrati in gradul I sau II de invaliditate, ori daca erau declarati handicapati. Urmare a evaluarilor realizate in anul 2003 in domeniul prevenirii si combaterii saraciei, au fost formulate o serie de concluzii.

La finele anului 2004 numarul de beneficiari de alocatie complementara a fost de 667.905. In anul 2005 numarul acestora a crescut fiind de 708.480, iar in anul 2006, pana in luna septembrie s-au inregistrat 662.848 beneficiari de alocatie familiala complementara.
Modalitati de obtinere
Directorul executiv al directiei de munca, solidaritate sociala si familie emite, pe baza documentelor transmise de primarii, decizia de plata a drepturilor cu titlul de alocatie familiala complementara.
Plata alocatiei se realizeaza, dupa caz, pe baza de mandat postal sau in cont curent personal.

Obligatiile beneficiarilor
In cazul in care intervin modificari cu privire la componenta familiei si/sau a veniturilor realizate de membrii acesteia, titularul alocatiei familiale complementare are obligatia ca, in termen de maxim 5 zile, sa comunice in scris primarului modificarile intervenite. Titularul solicita modificarea cuantumului dreptului printr-o noua cerere insotita de acte doveditoare privind modificarile intervenite.
Modificarea cuantumului se face incepand cu luna urmatoare celei in care au intervenit modificarile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.