Populatie statistica

Trimis la data: 2010-05-28
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Paul_B
Dimensiune: 45kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Avem un numar mare de grupari. Pentru n=3 exista 33=27 grupari. Pentru n=4 exista34=81 de grupari si asa mai departe.
Este de remarcat ca toate gruparile de forma
, iar gruparile continand un numar oarecare de termeni se
exprima in raport cu gruparile continand un numar oarecare de termeni se exprima in raport cu gruparile cu un numar superior de termeni.
Numerele de unitati avand caracteristicile
Caracteristicile cantitative se prezinta atunci cand pot fi masurate in numere reale. De exemplu, populatia obtinuta prin repartizarea unor zimbri dintr-o rezervatie dupa greutatea corporala se referea la o caracteristica de tip cantitativ.De obicei repartizarea se face grupand datele.Acest tabel a fost calculat dupa tabelul 2 dupa regula urmatoare: intervalul 160- 165 cuprinde valorile n ale caracteristicii pentru care acelasi procedeu si pentru celelalte intervale.

Numarul de unitati corespunzatoare valorii x a caracteristicii poarta numele de caracteristica. De exemplu, in tabelul 2 frecventa corespunzatoare inaltimii de 175cm, este 10. In tabelul 3, frecventa corespunzatoare clasei 175 - 180 este 40.Suma frecventelor da efectivul total al populatiei. Referitor la tabelul 1, se poate remarca ca ordonarea datelor prezinta un avantaj la tragerea unor concluzii. In cazul cand populatia este mica, aceasta observatie nu prezinta mare importanta, dar cand intervin sute de mii sau milioane de unitati, ordonarea datelor devine o necesitate. Un exemplu este dat in tabelul 4.

In acest caz necesitatea gruparii este evidenta..
Grupele nu corespund totdeauna unor intervale egale. De multe ori intereseaza frecventa corespunzatoare unui interval care nu se gaseste cuprins in tabel, dar care poate fi dedus prin interpolare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.