Postulatele

Trimis la data: 2010-11-27
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela_P
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Orice entitate contabila este o entitate econ cu un patrimoniu intepentedent constituind un ansamblu inchis . contabilitatea este rganizata si functioneaza in cadrul unei entitati patrimoniale autonome.
2.1.Continuitatea exploatarii:
Unitate patrimoniala in desfasurarea activitatii si functionarea in mod continuu intrun viitor previzibil fara a intra in stare de lichiditate sua de reducere sensibila a activitatii.
2.2.Periodicitatea:

Cursuri similare:

Realizeaza un decupaj temporar arbitraj.
Perioada de gestiune contabila = exercitiul financiar in perimetrul caruia se inregistreaza toate oper econ si la sf exercitiului se sintetizeaza in rapoartele financiare si rezultatul.
2.3.Independenta exercitiului:
Cere delimitarea veniturilor si cheltuielilor pe fiecare exercitiu in scopul calculului rezultatului avand ca baza contabilitatea de angajamente:

-veniturile sa fie recunoscute pe masura angajarii lor.
Inregistrarea cheltuielilor in momentul agajarii este realizata nuai metodei inventarului intermitent.
2.4.Permanenta metodelor:
Se recomanda utilizarea acelorasi metode si calcul in cursul exercitiilor care sa asigure clculul patrimoniului pt fiecare exercitiu comparabil. Fara a fi absolutizat acest postulat admite derogarea prn schimbul metodei de calcul cu conditia ca aceasta sa nu majoreze profitul sau sa incalce fiscalitatea .

Consecinta est ein prezentarea in notele contabile a schimbarii cu calculul efectelor prin argumentarea necesitatii.
Cel mai vechi postulat al entitatii care denumeste fenomenul . ipoteza acestui postulat este insa stabilitatea monedei. Utilizarea tranzactiilor cu strainatatea conduce la aparitia frecventa a schimbarilor de curs valutar : veniturilor, cheltuielilor si rezultatului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.