Postulatele lui Einstein

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 1
Autor: vyruswap
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Toate legile fizicii, nu numai cele ale mecanici, se exprima identic in toate sri.Acest postulat rep o extindere a principiului relativitatii din mecanica clasica la intreaga fizica astfel se elimina din fizica definitiv conceptul de sistem de referinta absolut.

Cursuri similare:

2. Viteza maxima de propagare a energiei e finita si are aceeasi valoare in orice sri, fiind egala cu viteza luminii in vid.
Acest postulat contrazice legea clasica de compunere a vitezelor si implicit transformarile lui Galilei.

Pe baza acestor postulate Einstein a dedus alte transformari de coordonate care au coincis cu transformarile gasite de Lorentz pt legile electromagnetismului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.