Potentiometria

Trimis la data: 2014-02-24 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ana01 Dimensiune: 3541kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Reactie redox provocata prin efectele curentului electric, ce are loc de regula prin intermediul unui electrod, intr-o incinta numita celula electrochimica, poarta numele de reactie electrochimica.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Electrochimia, in general, implica folosirea unor reactii redox ce pot fi realizate pe suprafata electrodului cu ajutorul electricitatii sau pot fi utilizate pentru producerea electricitatii pe seama substantelor de analizat.

Parametrii metodelor electrochimice - bazate pe astfel de reactii - sunt legati de cei ai legii lui Ohm:
U = IAR dar totodata si de parametrii electrolizei. Astfel, metodele electrochimice masoara una dintre marimile:potentialul de electrod, ε;
intensitatea curentului prin celula, I;cantitatea de electricitate scursa prin celula, Q=It;rezistenta, R (sau conductanta, 1/R) solutiei din celula;timpul de desfasurare a procesului de electrod, t.

Oricare ar fi parametrul masurat, acesta poate fi corelat cu concentratia speciilor chimice din proba supusa analizei. Studiul acestor corelatii a condus la clasificarea metodelor de analiza electrochimice in metode:
-potentiometrice (care masoara potentialul unui anumit electrod, ε),
amperometrice (masoara I), coulometrice (masoara Q=IAt) si metode conductometrice (care masoara rezistenta, R, respectiv conductanta, 1/R).

Unele dintre metode, care masoara tot curentul insa in conditii de tensiune variabila liniar, se denumesc voltamperometrice. Un caz particular al acesteia, care masoara curentul datorat polarizarii suprafetei unui electrod, poarta numele de polarografie.
O alta tehnica, care masoara curentul simultan cu modificarea ciclica a potentialului in timp, poarta numele de voltametrie ciclica. Aceasta este cea mai utilizata metoda in ultimul timp, pentru studiul reactiilor chimice redox in solutie, fie a proceselor ce au loc pe un anumit electrod.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.